Egy falat, ha becézni akarom akkor falatka, de itt az a kérdés inkább, hogy miből is?! Meséből, élettörténetből, receptből...
Népszerű bejegyzések
-
Már megint egy expressz a meglévő készletek felhasználásával. Értsd: amita kamra adott:)Na mi is ez? Hát currys-szójás-joghurtos csirkemell ...
-
Mindig akad egy olyan nap amikor kedv és idő hiányában valamit össze kell csapni. Most csak úgy mesélek e két remek fogásról ahogy elkészüln...
-
Már megint egy extra gyors vacsora/ebéd, mert ugye már akkora vagyok lassan mint egy fészkére szálló griffmadár. Már csak egy hónap van hátr...
-
Levél Lányomnak! Drága Kicsi lánykám! Ha bármikor kedvezni szeretnél édesapádnak, hát jusson eszedbe, hogy igen-igen szereti a gyomrát. Emlé...
-
Ezt a receptet egy gasztro-portyáról hurcibáltam magammal, jó nehéz volt:) A Drága Viki készített ilyet előző hétvégén....talán. Mindegy is...
-
Van egy régi barátnőm, kettőnk közül ő híres. Összeköt minket a hobbink, neki viszont a munkája is ez a remek tevékenység. Hogy miért merem ...
-
Persze, ha egyedül vagyok, nem csinálok nagy faxnit a vacsorából, de azért a jó ízeket szeretem és szeretni is fogom. Miért kéne zabkásán fa...
-
Teljes neve anyakönyv szerint: Csokis-szedres-szilvás-joghurtos sütemény/fényképezhetetlen Ehhez nem jár külön sztori, csak volt itthon alap...
-
Teljes cím: Nagyon lassan sült oldalas köménymagos házi zsemlével és savanyú káposztával Hogy sorrendet is tartsak, az úgy volt, hogy pár na...
-
A mai a legjobb. Krumplis, kovászos, sörös egyébként fehér kenyér. Elkészítés menete: Előző este 2 kisebb krumplit megfőztem sós ...
2010. április 10., szombat
Szabogallér leves
Ezt a levest dédimtől örököltem, de tudta régen a testvére kereszt-anyu és a nagyikám is. Talán a korral jár de mami már nem emlékszik, hogy kellett ezt csinálni, nekem meg hát hét éves koromig kell visszarepülnöm az időben, hogy emlékezzek rá. Szerintem azért ment ki a családi köztudatból ez a leves mert úgy tarthatták túlságosan nehéz az elkészítése, hiszen gyúrni kell hozzá tésztát, tölteléket kell csinálni stb. Mégis nekem annyira kedves emlék, hogy időről időre belevágok. A receptet is úgy kreáltam hozzá, mert csak a levesbetétre emlékszem a bűvös szabógallérra. Az elődök, derelye alakúra készítették s én sosem értettem hol lelem rajta a gallért, de mivel ízre rendkívül finom hanyagoltam a keresését.
Recept: dinsztelj egy kisebb fej hagymát, karikára vágott zöldséget, hintsd be paprikával, engedd fel vízzel, adj hozzá házi vegetát, sót, apróra vágott petrezselymet, egy hegyes zöldpaprikát és főzz belőle tartalmas zöldséglevest.
Levesbetét: 1 tojásból gyúrt tészta
Töltelék készítése: kevés zsiradékon piríts meg egy fél fej hagymát, 3 evőkanál darát, 1 marék apróra vágott zöldpetrezselymet, és egy nagyon kis darab füstölt szalonnát(előtte olyan apróra vágtad amennyire bírtad) só, mielőtt felöntenéd vízzel szórd meg egy kis pirospaprikával. Kész.
A megmaradt tölteléket beleforgathatod a levesbe, a szabógalléroknak hosszabb a főzési ideje ezért vigyázz nehogy nyers maradjon a tészta.
Jaj, nem az olvasómat tegezem, csak a húgomhoz szóltam első sorban, hogy most már ő is továbbvigye ezt a receptet
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése