Népszerű bejegyzések

2011. március 9., szerda

Mustáros sertés csíkok krokettelMár megint egy extra gyors vacsora/ebéd, mert ugye már akkora vagyok lassan mint egy fészkére szálló griffmadár. Már csak egy hónap van hátra szülésig. Na jó egy hónap meg az apró. Tehát nagyon törekszem arra, hogy gyorsan elkészíthető ételt főzzek, aminek, lássuk be, szigorú hazai zsűrije van.:) Tehát a több legyet egy csapásra receptek nyernek most nálam.

Most a Mustáros sertés csíkokkal álltam elő....gaz módon mirelit, perc alatt kisütött krokettel.

Recept:

  • kettőnkre méretezve...kb. 40 dkg comb husi, 10 dkg angol szalonna vékony csíkokra vágva, 2 gerezd zúzott foghagymával, sóval, borssal fűszerezve, landol a serpenyőben és irul-pirul, alkalmanként felöntöttem némi vízzel és kb. háromszor visszapirítottam.
  • közben két nagy evőkanálnyi tejfölt és egy evőkanál mustárt elkevertem egy kevés liszttel, ha egynemű akkor felöntöttem kb. 2 dl hideg vízzel
  • húspuhulásnál felöntöm a folyékony keverékkel, kever-kavar és kész
Mondanom sem kell, hogy a másik kezem addig intézte a krokett ügyet, így egyszerre lett kész minden, megint nagyon rövid idő alatt. Juhej!!! Ezt az ételt még nem csináltam itthon. Megkérdeztem és felvehetem a táncrendbe.

2 megjegyzés: