Egy falat, ha becézni akarom akkor falatka, de itt az a kérdés inkább, hogy miből is?! Meséből, élettörténetből, receptből...
Népszerű bejegyzések
-
Már megint egy expressz a meglévő készletek felhasználásával. Értsd: amita kamra adott:)Na mi is ez? Hát currys-szójás-joghurtos csirkemell ...
-
Mindig akad egy olyan nap amikor kedv és idő hiányában valamit össze kell csapni. Most csak úgy mesélek e két remek fogásról ahogy elkészüln...
-
Már megint egy extra gyors vacsora/ebéd, mert ugye már akkora vagyok lassan mint egy fészkére szálló griffmadár. Már csak egy hónap van hátr...
-
Levél Lányomnak! Drága Kicsi lánykám! Ha bármikor kedvezni szeretnél édesapádnak, hát jusson eszedbe, hogy igen-igen szereti a gyomrát. Emlé...
-
Ezt a receptet egy gasztro-portyáról hurcibáltam magammal, jó nehéz volt:) A Drága Viki készített ilyet előző hétvégén....talán. Mindegy is...
-
Van egy régi barátnőm, kettőnk közül ő híres. Összeköt minket a hobbink, neki viszont a munkája is ez a remek tevékenység. Hogy miért merem ...
-
Persze, ha egyedül vagyok, nem csinálok nagy faxnit a vacsorából, de azért a jó ízeket szeretem és szeretni is fogom. Miért kéne zabkásán fa...
-
Teljes neve anyakönyv szerint: Csokis-szedres-szilvás-joghurtos sütemény/fényképezhetetlen Ehhez nem jár külön sztori, csak volt itthon alap...
-
Teljes cím: Nagyon lassan sült oldalas köménymagos házi zsemlével és savanyú káposztával Hogy sorrendet is tartsak, az úgy volt, hogy pár na...
-
A mai a legjobb. Krumplis, kovászos, sörös egyébként fehér kenyér. Elkészítés menete: Előző este 2 kisebb krumplit megfőztem sós ...
2010. április 16., péntek
Pirított zöldségek marhahússal
Majdhogynem szégyen feltenni egy ilyen egyszerű receptet, de meg tudom indokolni:) Nagyon finom és biztos vagyok, hogy más zöldségekkel, más hússal is nagyon finom és egyszerű. Előnye továbbá, hogy nem terheli a gyomrot és mégis egy kisebb adag elfogyasztása komoly telítettség érzetet okoz.
Minden hozzávalóból kb. egy maroknyit használtam fel, kivétel a hús. Na a húst azt loptam. Ugyanis gulyás levest csináltam a hétvégére (jó a meglátás: csak melegíteni kell, sovány második fogás), szóval annak a húsából loptam fél tenyérnyit.
Az összedobás menete: a csíkokra vágott bármilyen húst pácolásnak vetünk alá, apróra vágjuk a zöldségeket most káposzta, répa, zeller, cukkini, padlizsán került bele. Előbb a hús pirul kicsit, majd pihenni küldöm míg a többi hozzávaló is sütkérezik. A végén kever, kavar, citrom leve ráfacsar és tádám kész. A fűszerzésről annyit, hogy kevés vegeta, petrezselyem zöld, bors, só, szójaszósz.
Bár a házon belül csak én rajongok az ilyen ételekért, plusz lelkiismeret furdalásom is van, mert két nem éppen ebben az évszakban termő zöldséget használtam, mégis azt mondom megéri elkészíteni. De még jobban megéri megenni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése