Népszerű bejegyzések

2010. április 17., szombat

Karamelles almatorta



Most nem kertelek sokat egyből a lényegre térek. Ezzel a tortával ugyanis nem lehet lacafacázni. Nem mondom, hogy hipp-hopp elkészül, de jó szervezéssel minden megoldható.

  1. piskótatészta 4 tojásból (ugye megy mindenkinek:) rajtam kívül he-he)
  2. krém készítése: 1 zacskó vaníliás puding megfőz, 2 zacskó tejszín felver, a két eddig említett komponens korrekt összekeverése, fűszerezés: fahéj, cukor, vanília
  3. almákat szeletel, megfonnyaszt némi cukorral, csipet fahéj ide is elfér
  4. összeállítás: piskóta, krém, alma, krém
  5. karamell máz: 4 evőkanál cukor, 4 evőkanál víz, 1 kiskanál ecet karamellé főzése, csak óvatosan, lassan kevergetve, nem lenyalva a kanál!!!!!
  6. karamell rákerül a torta tetejére kinek hogy tetszik alapon.
  7. Hűtő, pihen, reggel csodálkoz hogy ki volt a tettes és folt pofája csak egy szeletet hagyni.
Az utolsó pontot csak úgy meséltem, nem felel meg a valóságnak. (azt csak zárójelben jegyzem meg amíg senki nem figyel, baromi hideg ám a padló a hűtő előtt az éjszaka sötétjében)

2 megjegyzés:

  1. Receptedet mentettem, mert olyan isteni, hogy meg kell csinálnom.Csak nyelek! Köszi!!:))

    VálaszTörlés
  2. Ui: az utolsó megjegyzésednél leestem a székről, mert ahogy írsz meg kell szakadni a; bocsi a kifejezéstől - röhögéstől. De nemcsak ezen!!!! Jó kedélyű maca vagy!:-))

    VálaszTörlés