Népszerű bejegyzések

2010. április 22., csütörtök

Csoki dömping



Hát kérem szépen, én nem eszem csokit, nem rajongok érte. Nagy ritkán eltüntetek pár kocka nagyon keserűt. Na ezért utálnak a "többiek", de megnyugtatom gyorsan őket, hisz ha csokiból nem tömök táblákat a hab testembe azért egyéb kajával pótolom. Tehát ott vagyok ahol a part szakad. Mégis most láttam Limaránál azt a csoki csodát és megesett a szívem a mikulás óta egyre csak gyűlő csokikupacon. Egy gondolat bánt azonban engemet, hogy a sütőből kiáramló illatot nem tudom ide linkelni, vagy valami. Ugyan ez nem a reklám helye, de ebbe véletlen került a kedvenc málnás csokimból ami egy hazai márkát dicsér nevezetesen egy magyar férfinévre hallgató csokiról van szó, hát annak sülés közben olyan illata volt, hogy odatartottam a fejem a sütő szellőzőjéhez inhalálásra.

A recept teljesen megegyezik a Limara álltal közre adottal, sajna nemtom, hogy kell odalinkelőset csinálni, ezért igyekszem minden második mondatba beleírni a szerző nevét.:)

Azért ha valaki lusta lenne átbattyogni hozzá, idefirkantom( a változtatásaimmal együtt):

  • 20 dkg csoki (vegyesen ami akad alapon, szépen kockákra törögetve, felolvasztva)
  • 16 dkg cukor (eredetiben 22 dkg van)
  • 16 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 3 tojás
  • mokkáskanál sütőpor
  • meggybefőtt
Elkészítési sorrend: csoki a vajjal olvaszt, tűzről levesz, cukor belekever, tojások egyenként belekever, sütőporos liszt belekever, meggy belekever, sütő előmelegít 180 fokra, jénai vagy kerámia tál kibélel sütőpapírral, csokis cuccot süt, 30-35 percig akkor jó ha még ragad a közepe. Kész!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése