Egy falat, ha becézni akarom akkor falatka, de itt az a kérdés inkább, hogy miből is?! Meséből, élettörténetből, receptből...
Népszerű bejegyzések
-
Már megint egy expressz a meglévő készletek felhasználásával. Értsd: amita kamra adott:)Na mi is ez? Hát currys-szójás-joghurtos csirkemell ...
-
Mindig akad egy olyan nap amikor kedv és idő hiányában valamit össze kell csapni. Most csak úgy mesélek e két remek fogásról ahogy elkészüln...
-
Már megint egy extra gyors vacsora/ebéd, mert ugye már akkora vagyok lassan mint egy fészkére szálló griffmadár. Már csak egy hónap van hátr...
-
Levél Lányomnak! Drága Kicsi lánykám! Ha bármikor kedvezni szeretnél édesapádnak, hát jusson eszedbe, hogy igen-igen szereti a gyomrát. Emlé...
-
Ezt a receptet egy gasztro-portyáról hurcibáltam magammal, jó nehéz volt:) A Drága Viki készített ilyet előző hétvégén....talán. Mindegy is...
-
Van egy régi barátnőm, kettőnk közül ő híres. Összeköt minket a hobbink, neki viszont a munkája is ez a remek tevékenység. Hogy miért merem ...
-
Persze, ha egyedül vagyok, nem csinálok nagy faxnit a vacsorából, de azért a jó ízeket szeretem és szeretni is fogom. Miért kéne zabkásán fa...
-
Teljes neve anyakönyv szerint: Csokis-szedres-szilvás-joghurtos sütemény/fényképezhetetlen Ehhez nem jár külön sztori, csak volt itthon alap...
-
A mai a legjobb. Krumplis, kovászos, sörös egyébként fehér kenyér. Elkészítés menete: Előző este 2 kisebb krumplit megfőztem sós ...
-
Teljes cím: Nagyon lassan sült oldalas köménymagos házi zsemlével és savanyú káposztával Hogy sorrendet is tartsak, az úgy volt, hogy pár na...
2010. június 8., kedd
Rozsdás-hús
A címszereplőként a rozsdás-húst mutatnám be két kísérőjével: párolt zöldborsóval és natúr törtbúzával. Remek alakítást nyújtottak ma ebédidőben. Mióta érik a borsó a kertben valamibe mindig belecsempészem. Olyan isteni a sok zöld szemecske, cukor édességgel. A törtbúzát meg már nagyon rég szeretem, bármilyen formában de most a nemes egyszerűn tündökölt a tányéron.
A főszereplőről néhány szaftos pletyka következik:
A titka, hogy a remek disznó felmenőktől származó combhúsból készült, melyet vékony szeletekre szabdalt éles penge. Apró darabjai sütés előtt megfordultak rizslisztben és csak ezután került a dinsztelt hagyma-zöldpaprika társaságba. Olyan mulatságot csaptak a magas falú serpenyőben, hogy attól menten pirulni kezdtek. Le is kellett hűteni őket egy fél pohár vízzel. Ezt követően már magukra is lehetett volna hagyni őket. Egy idő után bors, só meg szójaszósz is csatlakozott. Így együtt mulattak kb. 20 percet, addig pont elkészült minden. Kezdődhetett az előadás. Függöny fel! Figyelem! Figyelem! Tányéron a pompás trió! Tessék! Tessék!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon guszta
VálaszTörlésTényleg guszta, és tetszik a köret is. Már én is nagyon várom a borsót, de nálunk még csak most kezd szemesedni.
VálaszTörlésBianka: Köszi!:) finom volt
VálaszTörlésEgycsipet: a borsót, naponta néztem, hogy áll és az első adag annyi örömet szerzett. Az idei az első év, hogy ilyen szép lett...
Jól néz ki, finom lehet. Tetszik a mulatság :) Sajnos a mi kertünkben egy darabig tó működött, majd mocsár, most meg betonkemény a föld, idén nem hiszem, hogy lesz valami finom benne :(
VálaszTörlés