Egy falat, ha becézni akarom akkor falatka, de itt az a kérdés inkább, hogy miből is?! Meséből, élettörténetből, receptből...
Népszerű bejegyzések
-
Már megint egy expressz a meglévő készletek felhasználásával. Értsd: amita kamra adott:)Na mi is ez? Hát currys-szójás-joghurtos csirkemell ...
-
Mindig akad egy olyan nap amikor kedv és idő hiányában valamit össze kell csapni. Most csak úgy mesélek e két remek fogásról ahogy elkészüln...
-
Már megint egy extra gyors vacsora/ebéd, mert ugye már akkora vagyok lassan mint egy fészkére szálló griffmadár. Már csak egy hónap van hátr...
-
Levél Lányomnak! Drága Kicsi lánykám! Ha bármikor kedvezni szeretnél édesapádnak, hát jusson eszedbe, hogy igen-igen szereti a gyomrát. Emlé...
-
Ezt a receptet egy gasztro-portyáról hurcibáltam magammal, jó nehéz volt:) A Drága Viki készített ilyet előző hétvégén....talán. Mindegy is...
-
Van egy régi barátnőm, kettőnk közül ő híres. Összeköt minket a hobbink, neki viszont a munkája is ez a remek tevékenység. Hogy miért merem ...
-
Persze, ha egyedül vagyok, nem csinálok nagy faxnit a vacsorából, de azért a jó ízeket szeretem és szeretni is fogom. Miért kéne zabkásán fa...
-
Teljes neve anyakönyv szerint: Csokis-szedres-szilvás-joghurtos sütemény/fényképezhetetlen Ehhez nem jár külön sztori, csak volt itthon alap...
-
A mai a legjobb. Krumplis, kovászos, sörös egyébként fehér kenyér. Elkészítés menete: Előző este 2 kisebb krumplit megfőztem sós ...
-
Teljes cím: Nagyon lassan sült oldalas köménymagos házi zsemlével és savanyú káposztával Hogy sorrendet is tartsak, az úgy volt, hogy pár na...
2010. június 3., csütörtök
Rántott hús jó társaságban
Persze, mert az "ember" sültkruplirántotthúsra szavaz a vasárnap délelőtti mit főzzek szavazáson. Hát jó legyen. Mire felvetem, hogy talán párolt zöldséggel lehetne....na jó ha nem hát nem, nem kell azonnal idegeskedni. Értettem én elsőre is, ne ismételd el, hogy étteremben nem kérheted, mert ciki, itthon meg nem akarom sütni hetek óta. Jó most meglesz. Na. Inkább tanulj, jó. Nem nem kérem, hogy felolvasd a tételt. Mert nem érted?! Nem, nem sül gyorsabban a rántott hús, ha felolvasol neki.! Elég becsukom az ajtót és csak pisilni gyere ki vagy ha szólok, hogy ebéd!
Na akkor ebéd: nem írom le, hogy kell csinálni a rántott karajt (mert, ugye ezt mindenki tudja)
A sült krumpli receptjét sem. Joggal kérdezi akkor bárki, akkor meg minek vakerálok? Hát azért, mert vasárnap után eljön a hétfő és nekem marad vagy két rántott szelet amihez seperc alatt csinálok köreteket magamnak végre olyat ami a fogamra való. Jelen esetben párolt zöldbab, pirított gríz.
Nem írok receptet, csak az emlékek miatt pár sort stoppolnék erre az anyagra....az első zöldbab idén a bizonyos Juliska, széles, sárga, roppanós, isteni finom, gyerekkori kedvenc. Kertben sajna nem termesztem, egyszerű oka, hogy 4 méteres karó kell hozzá legalább, na jó csak 2, de akkor sincs most olyan kéznél. Tehát nem saját termés, beszerzési hely a szomszéd zöldséges. Csak 25 dkg-át veszek, nekem annyi elég is. A pirított gríz szintén gyerekkori maradvány. Amikor dédi beteg volt (gyomorrák) én 4 éves lehettem, mindenki rendesen evett, csirkepaprikás nokedli (akkor még galuska néven futott) volt az ebéd, szegény dédike meg csak pirított grízt ehetett só és minden ízesítés nélkül. Mindenki fintorgott és sajnálkozott, de a négyévesünk minden együttérzést és a csirkepaprikást mellőzve csak ezt volt hajlandó megenni. Rendszeresen felzabálta a dédi elől, amin a többiek már tényleg sajnálkoztak. Azóta is rajongok ezért a köretért, mindig elkészítem ha tehetem és csuda mód mindig eszembe jut a dédikém ezért még jobban ízlik. Lehet az emlék nélkül nem ízlene egy ilyen egyszerű étel....de mégis. Na ezért van az, hogy a rántott húst így jó társaságba keveredve megeszem szívesen, bár ha csak a köretek lennének azok is elfogynának, csendben magányomban, száműzve a hűséges sült krumpli társat.
A végére egy kérdés vagy kettő vagy három: Ti mivel? kivel eszitek a rántott húst? Van-e különleges emlék (rántott húsos vagy köretes)?
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ez a fránya rántott hús, mindennel csodás, főleg jó társaságba :)
VálaszTörlésPirított griz a kedvencem, férjem nem szeret i
Krumplipüré leginkább, plusz savanyúság vagy valamilyen zöld saláta. Emlék nincs hozzá, egyszerűen csak a krumplipüré a király. :))
VálaszTörlésNagyon szépen köszönöm, hogy írtatok!:) A pirított gríz tényleg megosztó eleség. A krumplipüré nálam főleg télen nyerő, de akkor majdnem mindennek az a kísérője.
VálaszTörlés