Népszerű bejegyzések

2010. május 4., kedd

Fehér csokis mazsolás álom


Na ez tényleg álom, mert álmomban sem hinném el milyen gyorsan elkészíthető, milyen finom, milyen gyorsan elfogy. Ehhez komoly katarzis élmény társul. Ugye elég perverz dolog egy sütibe két tábla fehér csokit tenni és ezt megfejelni egy zacskó csokis-mazsolás drazséval? Ugyanis a fehér csoki mellé egy egész citrom leve és héja kerül, egyensúlyt teremtve az édes-savanyú ízek között. (nem lesz tőle émelyítő csak bódító). Majd az illatozó keverékbe fekete esőként hullanak a csokis mazsola szemek. Természetesen az alján landolnak de most ez így jó....karamellessé sül a mazsola a csoki meg felséges réteget von köré. Felszeletelve olyan sütemény ez mint a nappal meg az éjszaka: két egymástól elválaszthatatlan réteg...

Hogy készül? Mint írtam nagyon gyorsan:

  • Csoki (20 dkg) megolvaszt 15 dkg vajjal/margarinnal 15 dkg cukorral
  • 3 tojás egyenként beleküld
  • citrom héját belekeverjük, levét és belsejét a magok kivételével beletesszük
  • 6 ek liszt, 6 ek keményítő, 1 tk sütőpor/vagy egy kicsivel több összekever
  • végül a két elegy összekeverése
  • mazsolás drazsé következik, elkever
  • sütőpapírral kibélelt tepsibe önt
  • 180 fokon 30-35 percig süt
Kész! Jaj nekem!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése