Egy falat, ha becézni akarom akkor falatka, de itt az a kérdés inkább, hogy miből is?! Meséből, élettörténetből, receptből...
Népszerű bejegyzések
-
Már megint egy expressz a meglévő készletek felhasználásával. Értsd: amita kamra adott:)Na mi is ez? Hát currys-szójás-joghurtos csirkemell ...
-
Mindig akad egy olyan nap amikor kedv és idő hiányában valamit össze kell csapni. Most csak úgy mesélek e két remek fogásról ahogy elkészüln...
-
Már megint egy extra gyors vacsora/ebéd, mert ugye már akkora vagyok lassan mint egy fészkére szálló griffmadár. Már csak egy hónap van hátr...
-
Levél Lányomnak! Drága Kicsi lánykám! Ha bármikor kedvezni szeretnél édesapádnak, hát jusson eszedbe, hogy igen-igen szereti a gyomrát. Emlé...
-
Ezt a receptet egy gasztro-portyáról hurcibáltam magammal, jó nehéz volt:) A Drága Viki készített ilyet előző hétvégén....talán. Mindegy is...
-
Van egy régi barátnőm, kettőnk közül ő híres. Összeköt minket a hobbink, neki viszont a munkája is ez a remek tevékenység. Hogy miért merem ...
-
Persze, ha egyedül vagyok, nem csinálok nagy faxnit a vacsorából, de azért a jó ízeket szeretem és szeretni is fogom. Miért kéne zabkásán fa...
-
Teljes neve anyakönyv szerint: Csokis-szedres-szilvás-joghurtos sütemény/fényképezhetetlen Ehhez nem jár külön sztori, csak volt itthon alap...
-
A mai a legjobb. Krumplis, kovászos, sörös egyébként fehér kenyér. Elkészítés menete: Előző este 2 kisebb krumplit megfőztem sós ...
-
Teljes cím: Nagyon lassan sült oldalas köménymagos házi zsemlével és savanyú káposztával Hogy sorrendet is tartsak, az úgy volt, hogy pár na...
2011. október 21., péntek
Szendvics extra
Mondhatni itt az új szerelem. Ahogy írtam eddig nem jutottam már rég, hogy végre foto is készüljön az étekről, az meg tuti volt, hogy nem tudom felrakni. Egy szó mint száz, abban a 10-20 percben amíg idefértem a géphez, azt a leveleim átnézésével és kibickedéssel töltöttem. Addig addig, nézegettem a külömböző hamburger recepteket amíg, neki nem láttam. Aztán kisiklott a történet, mert hát láttam én csodás bagel receptet is. De hogy a manóba csinálhatnék bagelből hamburgert, mi lesz a lyukkal a közepén? Aztán győzött a kíváncsiság és begyurtam a hamburger tésztáját majd jött a forró víz a kopaszra. Na jó fordítva. A lényeg, hogy a végeredmény életem, legpuhább, legfinomabb zsemleformájú bagelét. Kövezzetek meg, de én ezentúl is így fogom csinálni, sőt már most azon jár az agyam, hogy mit márthatnék még pár percre forró vízbe.:)
Na akkor hogy is készűl a "zsemle"?
A kelesztő tálba szórok kb. 10 dkg lisztet és fél élesztőt egy ek cukrot és felengedem langyos vízzel, elkeverem, kb. sűrű palacsinta tészta állagot kapok. Majd hólyagosra kelesztem lefedve. Ha elérte a kívánt állapotot akkor jön hozzá még 30-40 dkg liszt egy ek só, 1 tojás, 5 dkg olvasztott margarin, kb. 1 dl tejföl. Összegyúrom, közepesen lágy tésztát kapok,(pici liszt hintésével nem ragad a kézre, de tudom hogy az még ragad ha tovább gyúrnám), na ekkor meghintem a tetejét liszttel és meg kelni, duplájára. Addig előkészítem a fazék vizet, a tepsikbe belerakom a zsírpapirt, felverek egy tojást, reszelek kevés sajtot, előveszem a szezámmagot.
Aztán jön a fürdő, fél -fél perc oldalanként, lapáttal kihalászom és megy a tepsibe, lekenem a tojással, díszitem. Sütő 200 fok, addig míg nem piros, én azért tűprobálok (kb. 30-40 perc)
Addig amíg sül szépen zöldségeket szelek, és kisütöm az előre pácolt húst, vagy pipiropit sütök (mirelit). Ha minden kész, töltés. Én mondom, már kezdem unni, hogy a héten harmadszok kell csinálni az én édes férjem kedvére és az enyémre természetesen:)
ui.: babóca ma paszírozott cukkinis-kukoricát evett, nehogy lemaradjon a drágám
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Húh, azért nekem nem tűnik olyan unalmasnak :)) No meg a babónak is jó dolga van ám :))
VálaszTörlésGinko, nagyszerű találmány ez a te "Bagel Burger"-ed! :) Nagyon jó dolga van a férjuradnak és a leánykádnak...;)
VálaszTörlésJöhet :)
VálaszTörlés