Egy falat, ha becézni akarom akkor falatka, de itt az a kérdés inkább, hogy miből is?! Meséből, élettörténetből, receptből...
Népszerű bejegyzések
-
Már megint egy expressz a meglévő készletek felhasználásával. Értsd: amita kamra adott:)Na mi is ez? Hát currys-szójás-joghurtos csirkemell ...
-
Mindig akad egy olyan nap amikor kedv és idő hiányában valamit össze kell csapni. Most csak úgy mesélek e két remek fogásról ahogy elkészüln...
-
Már megint egy extra gyors vacsora/ebéd, mert ugye már akkora vagyok lassan mint egy fészkére szálló griffmadár. Már csak egy hónap van hátr...
-
Levél Lányomnak! Drága Kicsi lánykám! Ha bármikor kedvezni szeretnél édesapádnak, hát jusson eszedbe, hogy igen-igen szereti a gyomrát. Emlé...
-
Ezt a receptet egy gasztro-portyáról hurcibáltam magammal, jó nehéz volt:) A Drága Viki készített ilyet előző hétvégén....talán. Mindegy is...
-
Van egy régi barátnőm, kettőnk közül ő híres. Összeköt minket a hobbink, neki viszont a munkája is ez a remek tevékenység. Hogy miért merem ...
-
Persze, ha egyedül vagyok, nem csinálok nagy faxnit a vacsorából, de azért a jó ízeket szeretem és szeretni is fogom. Miért kéne zabkásán fa...
-
Teljes neve anyakönyv szerint: Csokis-szedres-szilvás-joghurtos sütemény/fényképezhetetlen Ehhez nem jár külön sztori, csak volt itthon alap...
-
A mai a legjobb. Krumplis, kovászos, sörös egyébként fehér kenyér. Elkészítés menete: Előző este 2 kisebb krumplit megfőztem sós ...
-
Teljes cím: Nagyon lassan sült oldalas köménymagos házi zsemlével és savanyú káposztával Hogy sorrendet is tartsak, az úgy volt, hogy pár na...
2011. július 14., csütörtök
Zöldborsós tokány
Úgy is kezdhetném: Kuktám, kuktám mond meg nékem, mi legyen ma ebédem?
De úgy is kezdődhetne minden egyes főzős bejegyzés, hogy átmegyek, most már gyerekestül a szomszéd zöldségeshez, meglátni, hogy mi akad. Majd kimegyek a fagyasztóhoz meglátni, hogy ott mi akad és ebből lesz valami amit beleteszek a kuktába, hogy minél előbb legyen valami. Most éppen borsós tokány.
Adott egy kis zacskó kockázott/csíkozott comb husi, amit a kuktába hagyma-foghagyma ill. piros kápia paprika alapra ültetek, sütöm fehéredésig, só, bors, pici köménymag, nemes pirospaprikával hintem, annyi vizet csorgatok rá, hogy ellepje, beleborítom a frissen bontott zöldborsót és kegyetlenül rázárom a tetőt. Fél óra alatt kész. (a kukta sziszegő hangjától számított fél óra) Addig a sütőben pár répát és némi krumplit megsütöttem és meghintettem petrezselyem zölddel. Egyszerre lett kész. Jó sűrű a szaft, friss kenyérrel is megállja a helyét. Egy jó kis fröccsöt érdemes utána küldeni azért:)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése