Népszerű bejegyzések

2011. július 14., csütörtök

Zöldborsós tokány






Úgy is kezdhetném: Kuktám, kuktám mond meg nékem, mi legyen ma ebédem?

De úgy is kezdődhetne minden egyes főzős bejegyzés, hogy átmegyek, most már gyerekestül a szomszéd zöldségeshez, meglátni, hogy mi akad. Majd kimegyek a fagyasztóhoz meglátni, hogy ott mi akad és ebből lesz valami amit beleteszek a kuktába, hogy minél előbb legyen valami. Most éppen borsós tokány.

Adott egy kis zacskó kockázott/csíkozott comb husi, amit a kuktába hagyma-foghagyma ill. piros kápia paprika alapra ültetek, sütöm fehéredésig, só, bors, pici köménymag, nemes pirospaprikával hintem, annyi vizet csorgatok rá, hogy ellepje, beleborítom a frissen bontott zöldborsót és kegyetlenül rázárom a tetőt. Fél óra alatt kész. (a kukta sziszegő hangjától számított fél óra) Addig a sütőben pár répát és némi krumplit megsütöttem és meghintettem petrezselyem zölddel. Egyszerre lett kész. Jó sűrű a szaft, friss kenyérrel is megállja a helyét. Egy jó kis fröccsöt érdemes utána küldeni azért:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése