Egy falat, ha becézni akarom akkor falatka, de itt az a kérdés inkább, hogy miből is?! Meséből, élettörténetből, receptből...
Népszerű bejegyzések
-
Már megint egy expressz a meglévő készletek felhasználásával. Értsd: amita kamra adott:)Na mi is ez? Hát currys-szójás-joghurtos csirkemell ...
-
Mindig akad egy olyan nap amikor kedv és idő hiányában valamit össze kell csapni. Most csak úgy mesélek e két remek fogásról ahogy elkészüln...
-
Már megint egy extra gyors vacsora/ebéd, mert ugye már akkora vagyok lassan mint egy fészkére szálló griffmadár. Már csak egy hónap van hátr...
-
Levél Lányomnak! Drága Kicsi lánykám! Ha bármikor kedvezni szeretnél édesapádnak, hát jusson eszedbe, hogy igen-igen szereti a gyomrát. Emlé...
-
Ezt a receptet egy gasztro-portyáról hurcibáltam magammal, jó nehéz volt:) A Drága Viki készített ilyet előző hétvégén....talán. Mindegy is...
-
Van egy régi barátnőm, kettőnk közül ő híres. Összeköt minket a hobbink, neki viszont a munkája is ez a remek tevékenység. Hogy miért merem ...
-
Persze, ha egyedül vagyok, nem csinálok nagy faxnit a vacsorából, de azért a jó ízeket szeretem és szeretni is fogom. Miért kéne zabkásán fa...
-
Teljes neve anyakönyv szerint: Csokis-szedres-szilvás-joghurtos sütemény/fényképezhetetlen Ehhez nem jár külön sztori, csak volt itthon alap...
-
A mai a legjobb. Krumplis, kovászos, sörös egyébként fehér kenyér. Elkészítés menete: Előző este 2 kisebb krumplit megfőztem sós ...
-
Teljes cím: Nagyon lassan sült oldalas köménymagos házi zsemlével és savanyú káposztával Hogy sorrendet is tartsak, az úgy volt, hogy pár na...
2011. július 25., hétfő
Barackos pávaszem
Fantázianévre hallgató sütemény következik.
Alapja egy kevert mákos, 5 tojás, bögre tej, fél zacskó darált mák (tetszés szerinti mennyiség), 1 dl olaj, sütőpor, bögre cukor, bögre liszt, 1 zacsi sütőpor . A lényeg, hogy szép habos, lágy tészta legyen. A helyzet az, hogy bár a magyar nyelv igen gazdag, de mégsem tudom pontosan leírni milyen kell legyen. Valószínűleg nem segítség ha azt mondom, olyan kell legyen mint minden rendes kevert süti tésztája, vagy muffin. Halvány próbálkozás, ha azt írom valahol a nokedli és a palacsinta tészta között.
A folytatás, pedig, a páva szeme: főzés nélküli vaníliás puding evőkanállal szaggatva bele a tésztába, és ezek mellé, negyedelt ill. felezett sárgabarack kerül. 200 fokon 20-30 perc sütés és kész. Nálunk bevált. Gyors, könnyed igazi vasárnapi süti.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Mindegy mi a neve, érjük azt mi, de ott legalul az a kis kukucskáló szem a legszebb :)
VálaszTörlésOlyan jó, hogy "becsempészed" - boldogsággal tölt el.
Biztos finom volt :)) Csatlakozom Vikihez, jó látni a pöttöm lánykád :))
VálaszTörlésDe gyönyörű szeme van
VálaszTörlésEgy "falatka" gasztro kritikus figyel a legalsó képen.
VálaszTörlésSzép szeme van lánykádnak és a sütidnek is! :)
VálaszTörlésMindenkinek köszönöm a szép szavakat!!:) Pusszi: Réka-kacsa-baba
VálaszTörlésMák és barack, csak jó lehet. De a lánykád még jobb. Olyan kék a szeme mint az égbolt.:)
VálaszTörlés