Népszerű bejegyzések

2011. július 25., hétfő

Barackos pávaszem






Fantázianévre hallgató sütemény következik.

Alapja egy kevert mákos, 5 tojás, bögre tej, fél zacskó darált mák (tetszés szerinti mennyiség), 1 dl olaj, sütőpor, bögre cukor, bögre liszt, 1 zacsi sütőpor . A lényeg, hogy szép habos, lágy tészta legyen. A helyzet az, hogy bár a magyar nyelv igen gazdag, de mégsem tudom pontosan leírni milyen kell legyen. Valószínűleg nem segítség ha azt mondom, olyan kell legyen mint minden rendes kevert süti tésztája, vagy muffin. Halvány próbálkozás, ha azt írom valahol a nokedli és a palacsinta tészta között.

A folytatás, pedig, a páva szeme: főzés nélküli vaníliás puding evőkanállal szaggatva bele a tésztába, és ezek mellé, negyedelt ill. felezett sárgabarack kerül. 200 fokon 20-30 perc sütés és kész. Nálunk bevált. Gyors, könnyed igazi vasárnapi süti.

7 megjegyzés:

  1. Mindegy mi a neve, érjük azt mi, de ott legalul az a kis kukucskáló szem a legszebb :)
    Olyan jó, hogy "becsempészed" - boldogsággal tölt el.

    VálaszTörlés
  2. Biztos finom volt :)) Csatlakozom Vikihez, jó látni a pöttöm lánykád :))

    VálaszTörlés
  3. Egy "falatka" gasztro kritikus figyel a legalsó képen.

    VálaszTörlés
  4. Szép szeme van lánykádnak és a sütidnek is! :)

    VálaszTörlés
  5. Mindenkinek köszönöm a szép szavakat!!:) Pusszi: Réka-kacsa-baba

    VálaszTörlés
  6. Mák és barack, csak jó lehet. De a lánykád még jobb. Olyan kék a szeme mint az égbolt.:)

    VálaszTörlés