Ezt a köretet, (nekem főétel) a húgomtól tanult japán lepény ihlette. Egyszer vacsorára követte el. A lényeg, hogy volt benne apróra vágott répa és káposzta ezt keverte bele egy vastagabb palacsinta tészta jellegű cuccba titkos adalék: valami japán fűszer. Szagoltam irdatlanul büdös ám az íze mindenért kárpótol. Amúgy ezt púpos rántotta/omlett módon kisüti. Hogy a japánok is kecsappal eszik-e azt nem tudom, de a húgi 1000- el tolja ha nincs egyéb otthon mint: liszt, 1 tojás, apróra nyesett káposzta és vékonyra szeletelt répa plusz a fűszer. Amúgy azt mondta, fűszerezhetem vegetával is.
Na ez a kiindulási pont. Ugyanis én kértem egy ilyen remek lepényt, szépen gőzölgött a tányéron, ám az első két falat után arra lettem figyelmes, hogy a zöldségeket csípkedem ki csak. Ami csak azt bizonyítja: hogy nagyon finom, meg minden, de nekem ez a két dolog jön be mégis.
Sokat törtem a fejem, mit csináljak amiben szintén ők a főszereplők de nem galamb módra falom.
Így született meg a zöldséges bulgur.
Hozzávalók:
- 10 dkg káposzta összeaprítva jó apróra
- 5 dkg sárgarépa vékonyra szeletelve
- 5 dkg zeller dettó
- 6 evőkanál bulgur
- szója szósz, paradicsom sűrítmény, 1 csipet őrölt római kömény, 2 kiskanál vegeta, só, zeller zöld, csili olaj/ízlés függő/
Ha lenne ellenőrzőm most írnék magamnak egy pirosat vagy csillagot, vagy ötöst vagy mit írnak már a modern oktatás korában. Hogy miért? Mert tényleg nagyon az ínyemre való alkotás ez, továbbá egészséges is. Hurrá!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése