Olyan jó, hogy a hétköznapokra is jut egy-egy olyan alkalom amikor annyira örül az ember, hogy örömének kifejezésére levágna egy disznót. Aztán a józan ész visszarendeli a földre, saját lábain eltipeg a fagyasztóig észrevételezni, hogy mi adott és mi az ami megmarad az álmok világában. Az amatőr szakács két zacskóval a kezében indul vissza az útról, arcán diadalmas mosoly. Resztelt máj lesz és gyümölcstorta. Az egyik zacskó tavalyi szedret, málnát, ribizlit rejtett vegyesen. Kezdetnek jó, nagyon jó. Előbb a tortának esett neki, hisz annak időt kell adni, hogy elérje a várt formát, ízt, állagot.
Joghurtos erdei gyümölcs torta
- négy tojásból piskóta/én most kakaósat csináltam
- egy nagy joghurt, egy kis zacsi zselatin, cukor elkeverése, hűtése
- tortazselé(piros) elkészítése
- miután minden kihűlt összeállítás következik: joghurt a tortalapra, gyümölcs a joghurtra, gyümölcsre a piros zselé, torta a hűtőbe (Huh, ez kész jeeeeeeeeee)
- hagyma szeletel, legalább 3 nagy fej
- máj kiolvaszt (gyengébbek kedvéért) csíkokra vág
- paprika szeletel, legalább 2 db
- hagyma meg paprika együtt pirul, néha kevés vízzel felönt tovább hagyom pirulni, összefőni, nem adok még semmi fűszert hozzá
- mikor a hagyma-paprika páros már eléggé egynemű és elpárolgott róla minden folyadék, rápottyantom a májat és borsozom, pár percig sütögetem
- fűszerezés: pirospaprika, só, majoránna, még több bors, egy kis paradicsom, két gerezd zúzott/reszelt foghagyma, 1 dl bor
- rotyogtatás addig míg a kellő állagot el nem éri én ekkor vegyítek hozzá negyedekre vágott és sütőben készre sütött kruplit
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése