Egy falat, ha becézni akarom akkor falatka, de itt az a kérdés inkább, hogy miből is?! Meséből, élettörténetből, receptből...
Népszerű bejegyzések
-
Már megint egy expressz a meglévő készletek felhasználásával. Értsd: amita kamra adott:)Na mi is ez? Hát currys-szójás-joghurtos csirkemell ...
-
Mindig akad egy olyan nap amikor kedv és idő hiányában valamit össze kell csapni. Most csak úgy mesélek e két remek fogásról ahogy elkészüln...
-
Már megint egy extra gyors vacsora/ebéd, mert ugye már akkora vagyok lassan mint egy fészkére szálló griffmadár. Már csak egy hónap van hátr...
-
Levél Lányomnak! Drága Kicsi lánykám! Ha bármikor kedvezni szeretnél édesapádnak, hát jusson eszedbe, hogy igen-igen szereti a gyomrát. Emlé...
-
Ezt a receptet egy gasztro-portyáról hurcibáltam magammal, jó nehéz volt:) A Drága Viki készített ilyet előző hétvégén....talán. Mindegy is...
-
Van egy régi barátnőm, kettőnk közül ő híres. Összeköt minket a hobbink, neki viszont a munkája is ez a remek tevékenység. Hogy miért merem ...
-
Persze, ha egyedül vagyok, nem csinálok nagy faxnit a vacsorából, de azért a jó ízeket szeretem és szeretni is fogom. Miért kéne zabkásán fa...
-
Teljes neve anyakönyv szerint: Csokis-szedres-szilvás-joghurtos sütemény/fényképezhetetlen Ehhez nem jár külön sztori, csak volt itthon alap...
-
A mai a legjobb. Krumplis, kovászos, sörös egyébként fehér kenyér. Elkészítés menete: Előző este 2 kisebb krumplit megfőztem sós ...
-
Teljes cím: Nagyon lassan sült oldalas köménymagos házi zsemlével és savanyú káposztával Hogy sorrendet is tartsak, az úgy volt, hogy pár na...
2011. január 27., csütörtök
Kókuszos darázsfészek
Van egy régi barátnőm, kettőnk közül ő híres. Összeköt minket a hobbink, neki viszont a munkája is ez a remek tevékenység. Hogy miért merem leírni, hogy barátnők vagyunk? Mert valami bugyuta középiskolás definíciót használok ebben az esetben. Tehát: sokat lógunk együtt, néha még a WC-re is elkísér, tanulhatunk egymástól, hasonló az érdeklődési körünk, szabad időnket is együtt töltjük, az éjszaka közepén, vészhelyzet esetén is fordulhatok hozzá. Bármilyen furcsa kapcsolat is a miénk, de hűséges vagyok hozzá már sok-sok éve. Na ki ő? Hát....Lajos Mari a drága. Hogy is mondta a dédi anno: kislányom most nagyot tódítottál. Hát dédi én csak is az igazat a szín tisztát mondtam. Minden sor megfelel a valóságnak tényleg jön velem a WC-re is. :) A férj meg csak tépi a haját, és guvadó szemekkel figyelmeztet, hogy ez m ár a 6. szakácskönyv a fürdőben, ha kell segít behozza az egész polcot, persze ha megengedem, hogy a szerszámai is helyet kapjanak a tusfürdők mellett. Na de ez egy másik történet....Vissza a barátságra. Abból a hetente megjelenő újságból évek óta kivagdosom a recepteket, majd beragasztom régi határidőnaplókba, így már többkötetes gyűjtemény van. Nagyikám kezdte a gyűjtést, serényen kommentálva a recepteket a papírlapok szélén, kiegészítve kézzel írt családi gyöngyszemekkel, szal. igazi élvezetes olvasmányok születtek az évek során. Ami a legfontosabb örök emlék Tőle.
Na de azért leírom a receptet is....
Kókuszos darázsfészek:
500g finomliszt, 3 + 1/2 dl tej, 30g élesztő, 80+100+20 g porcukor, 2 tasak vaníliás cukor, 3 tojás sárgája, só, 40+100 g margarin
1) a szokott módon összekutyuljuk a kelt tészta részt, hihetetlen gyorsan alakul olyan állagúvá amilyennek a nagykönyv írja, én rutin ide-oda meglepődtem ezen (hiába az én barátom az tud)
2) a margarint kikeverjük a cukrokkal és a kókusszal
3) szépen kinyújtjuk a megkelt tésztánkat, megkenjük a kókuszos krémmel, feltekerjük, és kb. 3-4 cm széles darabokra vagdossuk, előmelegített sütőben pirulásig sütjük
4) utolsó mozzanat: a maradék tejben elkeverjük a maradék vaníliás cukrot, (saját gixer, de én már elhasználtam őket mire ideértem, helyette házi vanília kivonatott cseppentettem) és megöntözzük az iruló-piruló csigeszeket, visszatoljuk őket a sütőbe pár percre
5) még melegen falás gyakorlata....erről nem kell példát venni, de garantáltan nem lehet megállni, mert ugye karamelles az alja, édesen hívogató az illat, falánk az ember....
Nincs más hátra, mint elköszönni a drága baráttól: -Gyere máskor is Mari! Legközelebb valami sósat hozhatnál! Csók a családnak Üdvözlöm Károlyt (Hemző Kárroly fotóművész, férj, társ stb. példakép)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Imádom a darázsfészket
VálaszTörlésMinden töltelékkel nagyon finom, de a kókuszos az nagyon-nagyon jó, tudom, már én is csináltam:-)))
VálaszTörlésKérhetnék egy falatka-t ???? nagyon guszta, ügyi vagy.
VálaszTörlésnagyon szeretem így is a darázsfészket.
VálaszTörlésTulajdonképpen mindenhogy isteni.
Hú de guszták nagyon-nagyon szeretem:-)Ügyes vagy!
VálaszTörlésSzinte érzem az illatát! Yamy!!
VálaszTörlésKedves Mindenki! Köszönöm, és küldök mindenkinek egy szép csigapéldányt!:)
VálaszTörlésMinden sütit imádunk ami kókuszos!:-)
VálaszTörlés