- Halló!
- Szia én vagyok! Hogy vagy? és mit eszünk ma?
-Én is örülök, hogy jól vagy, Tökfőzelék fasírttal.
-Khm!? Nem lehetne hát hogy is mondjam pörköltszaft vagy valami ilyesmi?
-Kincsem azért fasírt, mert amíg sül a sütőben addig kész a főzelék hűtéssel együtt.
-Naaaaaaaaa, nem kell pörkölt de valami hasonló....naaaaaa!
-Nem fasírt otthon van a hús a hűtőben, vita nincs!
-Jó, na akkor otthon találkozunk. (elcsukló hang)
Következő párbeszéd:
-Jó napot 1/2 kg combot kérnék.
-45 dkg ez a kis darab vigye el olyan szép!
-Hát tényleg szép, na jó nem bárom maradhat.
Helyszín a kert. Pedig én elterveztem, hogy idén másképp lesz, gyomlálok naponta, az eső csak hetente egyszer esik akkor is: a veteményre, betegségek nem támadnak (biógazdálkodunk kérem, permet nincs), nap mérsékelten süt csak a paradicsom fölé. Na ezek voltak a tervek. Na vajon melyik valósult meg ezek közül? Igen...egy sem, minek következtében csak a hűséges tök és cukkini terem valami használhatót így nyáron. Nem panaszkodom, mert borsó és bab, répa, cékla, spenót a törődéssel fordított arányban termett. Egyre megy vagyis tökre megy itt minden.
Marad a tök, cukkini.
Apró kockákra nyestem két nagy sárga példányt, szigorúan hámozás után, felszeleteltem egy nagy fej hagymát és két paprikát. Az előbbi kettő dinsztelődött egy kis liszttel, majd vízzel felöltöttem, kaporral fűszereztem meg egy kevés sóval. Majd fő-fő-fő kb. 20 perc. Majd egy teáskanál cukor és egy teáskanál almaecet következik + a maradék összevágott kapor és egy hámozott paradicsom cikkekre vágva következett. Utána forr-forr-forr és következett a tejföl. Az egész fazekat beleállítottam hideg vízbe hüledezni, mert minden tökfőzelék jó de a legjobb hidegen.
Tovább is van mondjam még? A pörkölt győzött, cefet jó lett pont olyan ahogy a nagy könyvben írva vagyon, na ezért javaslom, hogy aki nem tudja hogy készül nézze meg a nagy könyvet biztos benne a recept.
Egy falat, ha becézni akarom akkor falatka, de itt az a kérdés inkább, hogy miből is?! Meséből, élettörténetből, receptből...
Népszerű bejegyzések
-
Már megint egy expressz a meglévő készletek felhasználásával. Értsd: amita kamra adott:)Na mi is ez? Hát currys-szójás-joghurtos csirkemell ...
-
Mindig akad egy olyan nap amikor kedv és idő hiányában valamit össze kell csapni. Most csak úgy mesélek e két remek fogásról ahogy elkészüln...
-
Már megint egy extra gyors vacsora/ebéd, mert ugye már akkora vagyok lassan mint egy fészkére szálló griffmadár. Már csak egy hónap van hátr...
-
Levél Lányomnak! Drága Kicsi lánykám! Ha bármikor kedvezni szeretnél édesapádnak, hát jusson eszedbe, hogy igen-igen szereti a gyomrát. Emlé...
-
Ezt a receptet egy gasztro-portyáról hurcibáltam magammal, jó nehéz volt:) A Drága Viki készített ilyet előző hétvégén....talán. Mindegy is...
-
Van egy régi barátnőm, kettőnk közül ő híres. Összeköt minket a hobbink, neki viszont a munkája is ez a remek tevékenység. Hogy miért merem ...
-
Persze, ha egyedül vagyok, nem csinálok nagy faxnit a vacsorából, de azért a jó ízeket szeretem és szeretni is fogom. Miért kéne zabkásán fa...
-
Teljes neve anyakönyv szerint: Csokis-szedres-szilvás-joghurtos sütemény/fényképezhetetlen Ehhez nem jár külön sztori, csak volt itthon alap...
-
Teljes cím: Nagyon lassan sült oldalas köménymagos házi zsemlével és savanyú káposztával Hogy sorrendet is tartsak, az úgy volt, hogy pár na...
-
A mai a legjobb. Krumplis, kovászos, sörös egyébként fehér kenyér. Elkészítés menete: Előző este 2 kisebb krumplit megfőztem sós ...
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Deeee :) Guszta
VálaszTörlés:DD Én is, én is! De én fasírttal szeretném. :)))
VálaszTörlésKöszi!
VálaszTörlésHehe:) Vicces kis bejegyzés ez itt.
VálaszTörlésA tökfőzeléket én ugyan nem komálom, viszont jól néz ki a pörkölttel együtt.
köszi:)
VálaszTörlés