Egy falat, ha becézni akarom akkor falatka, de itt az a kérdés inkább, hogy miből is?! Meséből, élettörténetből, receptből...
Népszerű bejegyzések
-
Már megint egy expressz a meglévő készletek felhasználásával. Értsd: amita kamra adott:)Na mi is ez? Hát currys-szójás-joghurtos csirkemell ...
-
Mindig akad egy olyan nap amikor kedv és idő hiányában valamit össze kell csapni. Most csak úgy mesélek e két remek fogásról ahogy elkészüln...
-
Már megint egy extra gyors vacsora/ebéd, mert ugye már akkora vagyok lassan mint egy fészkére szálló griffmadár. Már csak egy hónap van hátr...
-
Levél Lányomnak! Drága Kicsi lánykám! Ha bármikor kedvezni szeretnél édesapádnak, hát jusson eszedbe, hogy igen-igen szereti a gyomrát. Emlé...
-
Ezt a receptet egy gasztro-portyáról hurcibáltam magammal, jó nehéz volt:) A Drága Viki készített ilyet előző hétvégén....talán. Mindegy is...
-
Van egy régi barátnőm, kettőnk közül ő híres. Összeköt minket a hobbink, neki viszont a munkája is ez a remek tevékenység. Hogy miért merem ...
-
Persze, ha egyedül vagyok, nem csinálok nagy faxnit a vacsorából, de azért a jó ízeket szeretem és szeretni is fogom. Miért kéne zabkásán fa...
-
Teljes neve anyakönyv szerint: Csokis-szedres-szilvás-joghurtos sütemény/fényképezhetetlen Ehhez nem jár külön sztori, csak volt itthon alap...
-
A mai a legjobb. Krumplis, kovászos, sörös egyébként fehér kenyér. Elkészítés menete: Előző este 2 kisebb krumplit megfőztem sós ...
-
Teljes cím: Nagyon lassan sült oldalas köménymagos házi zsemlével és savanyú káposztával Hogy sorrendet is tartsak, az úgy volt, hogy pár na...
2010. július 12., hétfő
Sajtostallér alá többiek
Tartózkodom attól, hogy leírjak receptet, Vegyes salátánál (Gabinál) nagyon jót találtam, onnan lestem, ám a spéci gépezet nem volt és talán nem is lesz a háztartásom része egy ideig. Szóval és tettel, van egy bizonyos étvágy-fok és nálam ez a sajtos tallér elérte a plafont a skálán. Azonnal kellett és valóban meg is csináltam azonnal. A tésztáját összegyurkodtam és teflonos serpenyőbe nyomatolva, üveg kancsóval nehezékelve süledeztek, aztán már nélküle, így kicsit pufisodtak, de így is finom lett. Az alapmennyiségből annyi lett, hogy mi ketten bőven falatozhattunk és másnap vihettem belőle a reiki tanfolyamra kóstolni, ahol senki nem ismerte fel, de ez ízlett mindenkinek a legjobban. Másodszori sütésre tettem bele köménymagot, és porpaprikát jó erőset. Siker újra. Tehát ez a bejegyzés emlékeztet majd arra, hogy egy kis fantáziával a lehetetlennek képzelt helyzetek is megoldhatóak.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Biztos fincsi
VálaszTörlésÉrdekes a recept, szeretem.
VálaszTörlésHazajöttél?
Finom lehet... :)
VálaszTörlésSziasztok! Hazajöttem, de eddig csak figyeltem, hogy miket csináltok, mert arra volt csak időm. Ígérem "tényleg" visszatérek!!:)
VálaszTörlésui: Köszönöm a megjegyzéseiteket!