Egy falat, ha becézni akarom akkor falatka, de itt az a kérdés inkább, hogy miből is?! Meséből, élettörténetből, receptből...
Népszerű bejegyzések
-
Már megint egy expressz a meglévő készletek felhasználásával. Értsd: amita kamra adott:)Na mi is ez? Hát currys-szójás-joghurtos csirkemell ...
-
Mindig akad egy olyan nap amikor kedv és idő hiányában valamit össze kell csapni. Most csak úgy mesélek e két remek fogásról ahogy elkészüln...
-
Már megint egy extra gyors vacsora/ebéd, mert ugye már akkora vagyok lassan mint egy fészkére szálló griffmadár. Már csak egy hónap van hátr...
-
Levél Lányomnak! Drága Kicsi lánykám! Ha bármikor kedvezni szeretnél édesapádnak, hát jusson eszedbe, hogy igen-igen szereti a gyomrát. Emlé...
-
Ezt a receptet egy gasztro-portyáról hurcibáltam magammal, jó nehéz volt:) A Drága Viki készített ilyet előző hétvégén....talán. Mindegy is...
-
Van egy régi barátnőm, kettőnk közül ő híres. Összeköt minket a hobbink, neki viszont a munkája is ez a remek tevékenység. Hogy miért merem ...
-
Persze, ha egyedül vagyok, nem csinálok nagy faxnit a vacsorából, de azért a jó ízeket szeretem és szeretni is fogom. Miért kéne zabkásán fa...
-
Teljes neve anyakönyv szerint: Csokis-szedres-szilvás-joghurtos sütemény/fényképezhetetlen Ehhez nem jár külön sztori, csak volt itthon alap...
-
Teljes cím: Nagyon lassan sült oldalas köménymagos házi zsemlével és savanyú káposztával Hogy sorrendet is tartsak, az úgy volt, hogy pár na...
-
A mai a legjobb. Krumplis, kovászos, sörös egyébként fehér kenyér. Elkészítés menete: Előző este 2 kisebb krumplit megfőztem sós ...
2011. január 31., hétfő
Töki Pompos, Kenyérlángos
Levél Lányomnak!
Drága Kicsi lánykám!
Ha bármikor kedvezni szeretnél édesapádnak, hát jusson eszedbe, hogy igen-igen szereti a gyomrát. Emlékezz arra is, hogy a szalonna és a hagyma talán a leginkább kedvére való fogás. Tudod, volt olyan, hogy mosolyogva kérdezte e nemes étek után, hogy -Drágám! Ugye én ínyenc vagyok? Hm. vajon mit is mondhattam erre....Mindegy is ezt az ételt mindig minden körülmény között képes azonnal eltüntetni. Annyira kedvenc, hogy szülinapjára is ezt kellett neki sütni. Így hát kicsi lányom, majd ha eléred azt a kort, és/vagy olyan rossz fát tettél a tűzre, hogy ki kell engesztelni valahogy javaslom, köss kötényt, lisztezd tenyered, szeletelj szalonnát és hagymát....
Csókol: Anyu
Tehát Pompos recept
1/2 kg liszt, 1 evőkanál só, fél élesztő, 3 dl langyos víz + annyi hogy lágy tésztát kapjunk
A lisztet beleszitáljuk egy tálba, az élesztőt belemorzsoljuk egy müzlis tálkába, na jó bármilyen más tálka is jó...tehát belemorzsoljuk az élesztőt teszünk hozzá 2 evőkanál lisztet és egy kiskanál cukrot, felöntjük langyos vízzel és annyira elkeverjük, hogy sűrű tej-szerű állagot kapjon, hagyjuk langyos helyen futkosni. Ha már buborékosra futott akkor belekeverjük a lisztes-sós elegybe és még annyi vizet töltünk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk, átgyúrjuk párszor és duplájára kelesztjük. Közben előmelegítjük a sütőt, és akkorára nyújtjuk, hogy legnagyobb tepsinkre helyezve 2-3 cm vastagságot adjon. Sütőpapír most is segít....tetejét megszurkáljuk villával, betoljuk a sütőbe és elősütjük.
Feltét: húsos szalonna 2/3 rész, 1/3 rész füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 2 fej lila hagyma felkarikázva, kicsit több reszelt sajt mint amit magunktól tennénk rá:), 1-2 csípős paprika a tetejére.
Ha elősült a kis pompink, bekenjük a tetejét tejföllel, és rászórjuk a többi rakományt. Újra sütő, míg szép pirult nem lesz a teteje.
Aztán már csak be kell söpörni az elismerést. Siker garantált.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
De nagyon jól néz ki,imádjuk mi is ,így ahogy elkészítetted,én is szoktam sűrűn csinálni,csak még füstölt kolbásszal gazdagítom egy picit:-),nagyon tetszett a bevezetőd:-)
VálaszTörlésHatalmasat nyeltem, imádom! :)))
VálaszTörlésImádjuk és a levél nagyon édes
VálaszTörlésEz egy nagyon aranyos bejegyzés! Jót mosolyogtam rajta! Köszi!!
VálaszTörlésDitta! nagyon szépen köszönöm, a kolbász teljesen jogosan kerül rá...:)
VálaszTörlésEgycsipet, Bianka, Rtimus, köszönöm
örülök, hogy tetszett a levélkém:)
A gépelési hibákért elnézést:) Úgy látszik a zsír elveszi az eszem:)
VálaszTörlésJaj de édes felvezetés volt a levél :) nagyon tetszik. Töki-t még sohasem csináltam, mert nálunk ez esetleg fordítva sülne el. Az én oldalbordám, ugyanis nem hagymás :(((((( brühühühühü én meg igen :)))
VálaszTörlésViki!Mi történne ha oldalborda részére Ditta ötlete alapján jó kis magyar kóbászt tennél?
VálaszTörlésKóbász, kóbász.... töki, meg golyós :))) Ez már nemcsak kismama humor. Inkább álmodik a nyomor :)))))) júúúúúúj, ne röhögtess máááááán :):)
VálaszTörlésNa meg aztán most megyünk reggelizni és éppen kóbászt fog kapni tojással :) legyen neki ölég :)))
Nagyon szeretem, rég készítettem...
VálaszTörlésCsodálom a blogodat és épp ezért arra kérlek látogass el hozzám. Van ott neked egy megérdemelt meglepetés.
VálaszTörlésBárcsak... bárcsak megkóstolhatnám! Nagyon guszta!
VálaszTörlés