Népszerű bejegyzések

2011. január 3., hétfő

Karácsony kettő és félnek




Persze szép volt a tavalyi karácsony is, csendes meghitt, hisz életünk első igazán közös karácsonya volt. Első saját fa, első közös ünnepi zabálás, első ajándékbontás. Igen, az első mindig a legszebb, legjobb, de idén.....idén még ennél is jobb volt. Lányunk, mert ugye már tudjuk, tehát lányunk is velünk ünnepelt, csendben, majd viharosan dobolva, bent a jó meleg anyai pocakban. Az előző ünnepen is megéltük a karácsonyi-csodát, megvoltak a meghitt pillanatok a saját díszekkel ékesített fa, amit természetesen az angyal hozott, mi nagy nehézségek árán postáztuk neki a díszeket. Akkor is halvacsora volt, lazac. Egy hatalmas lazacot kaptunk egy rokonunktól, na gondoltuk ebből lesz a tuti vacsora. Így is volt, csak hát ipari mennyiség....ipari halszag/illat. Idén azért okosabbak voltunk, kültéri sütögetést terveztünk és valósítottunk meg sikeresen. Készült még majonézes krumpli, padlizsán krém, majonézes gomba előételnek és köretnek is. Sütemény fronton sem volt elmaradás, a szokásos citromszelet és mézes-krémes, bejgli. Recepteket azért nem írok, mert minden blogon egyszer már szerepel mindegyik. Aztán még valami eszembe jut, hogy a mézeskalács is saját készítés a szép kis fánkon, minden díszünk természetes, nincs semmi csicsa. Gikszernek nem mondható, hogy anyuka lassított felvételben dolgozott, így a vacsora és gyakorlatilag minden megcsúszott picit...1-2-3 órát.
Rövid jelenet: szomszédok egymás közt címmel

A szomszédok épp kikísérik a nagyszülőket a közösen elfogyasztott vacsora után és mit látnak nálunk.....a teraszon két tréningbe és nagykabátba öltözött pufók alak grillen süt valamit óriási füstfelhőben, közben a nősténynek látszó gombóc dudorászgat valami karácsonyi dalt és nem érdekli, hogy most már mindenki látja, korántsem tökéletes háziasszony ő, nem hétkor tálalta a vacsorát szépen illatosan és azt sem bánja, hogy hallják, hogy zümmögi a mennyből az angyalt a fiúnak látszó gömböccel a füstfelhőben. Elég ha ők tudják, nekik ez az egyik legszebb, bár eddig a "legkarácsonyiatlanabb " karácsonya, igazán átélik, milyen lehetett az a bizonyos karácsony amikor a kisded született, akit még ma is ünneplünk.

Végül de nem utolsó sorban nagyon szépen köszönöm a sok kedves köszöntés és ez a kis két és feles csapat nevében hasonló szépeket kívánok Mindenkinek!

1 megjegyzés: