Egy falat, ha becézni akarom akkor falatka, de itt az a kérdés inkább, hogy miből is?! Meséből, élettörténetből, receptből...
Népszerű bejegyzések
-
Már megint egy expressz a meglévő készletek felhasználásával. Értsd: amita kamra adott:)Na mi is ez? Hát currys-szójás-joghurtos csirkemell ...
-
Mindig akad egy olyan nap amikor kedv és idő hiányában valamit össze kell csapni. Most csak úgy mesélek e két remek fogásról ahogy elkészüln...
-
Már megint egy extra gyors vacsora/ebéd, mert ugye már akkora vagyok lassan mint egy fészkére szálló griffmadár. Már csak egy hónap van hátr...
-
Levél Lányomnak! Drága Kicsi lánykám! Ha bármikor kedvezni szeretnél édesapádnak, hát jusson eszedbe, hogy igen-igen szereti a gyomrát. Emlé...
-
Ezt a receptet egy gasztro-portyáról hurcibáltam magammal, jó nehéz volt:) A Drága Viki készített ilyet előző hétvégén....talán. Mindegy is...
-
Van egy régi barátnőm, kettőnk közül ő híres. Összeköt minket a hobbink, neki viszont a munkája is ez a remek tevékenység. Hogy miért merem ...
-
Persze, ha egyedül vagyok, nem csinálok nagy faxnit a vacsorából, de azért a jó ízeket szeretem és szeretni is fogom. Miért kéne zabkásán fa...
-
Teljes neve anyakönyv szerint: Csokis-szedres-szilvás-joghurtos sütemény/fényképezhetetlen Ehhez nem jár külön sztori, csak volt itthon alap...
-
Teljes cím: Nagyon lassan sült oldalas köménymagos házi zsemlével és savanyú káposztával Hogy sorrendet is tartsak, az úgy volt, hogy pár na...
-
A mai a legjobb. Krumplis, kovászos, sörös egyébként fehér kenyér. Elkészítés menete: Előző este 2 kisebb krumplit megfőztem sós ...
2010. március 23., kedd
A tavasz az ajtóban!
Az ember lánya egyszer egy adott napon megérzi a tavaszt. A hosszú tél alatt tökéletesre csiszolt, penge éles hústépő fogak is megérzik a változást. Hisz átestünk a ló túloldalára....kezdődött a libákkal ősszel és még talán le sem zárult a hétvégi pecsenyesütögetésekkel. A lényeg, hogy húst hús körettel eszik a magyar télvíz idején. Minden egyes falattal védve magunkat a hidegtől és éhezéstől. Amit nem ad meg a természet színekben és pompában azt mi a sültestállal pótoljuk. Tavasz ide vagy oda, ha csak felidézem a saját gyártmányú savanyú káposztából készített füstölt húsokkal boldogított kapros, csomboros töltött káposztát friss házikenyérrel, nyakon loccsantva tejföllel...hmmm elérzékenyülök. Na de vissza a tavaszhoz, hisz már menthetetlenül itt tanyázik a kertben. A hűséges ragadozó, maga sem érti miért és mi módon megkívánja a zöldet, nyúlkaját. Selymes zöldeket, aranyló sárgákat lát álmodozó szemhéja mögött és dönt: kimegy a piacra és összevásárol mindent ami nem "bűnös hús", nem zsír, nem szalonna hanem saláta, újhagyma, retek, friss spenót, sóska stb. Kis kosárral a kézben és nagy várakozásokkal nekivágtam az egyik budai piacnak (munkahely közelsége előny). A művelet előtt számot vetettem az anyagiak felett: forint csekély mértékben...(semmire sem elég a francba) étkezési utalvány piros elegendő mennyiség. De mihez lehet ezzel kezdeni? Beletörődni, hogy minden zöld átkozottul drága, vigasztalni magunkat, hogy sebaj mutatóba azért mégis lehetne venni valamit. Került a kosárba 1 csomag retek, fél kg spenót, két szem kornyadt pari, egy hegyes erős őzöldsége a teremtés koronájának.Stop. Fúúúúúúúú de kevés ez így...de sebaj még azért valamiket sikerült oktrojálni a kosárba. Feladva elveket, tavaszi új-hullámos gondolatokat, hát hogy is fogalmazzak?! A kosár 80 %-os tartalma húsvét közeledtével indokolva és szigorúan a nyúlra fogva hús és társai portékával lett tele. Ezalatt értsd: indokolatlan méretű sonka, bőrös karaj, két csibe csöcs, pulyka máj, füstölt comb, kacsaháj.
Magamba még egy verset is költöttem:
"amiért a sok zöld drága,
jöjjön velem kacsa hája,
nem kell a sok sóska spenót,
hússal töltöm fel a fagyót"
Hát akkor nincs más hátra, csak a bizonyítékok bemutatása. A képen szereplő áruk biztosan a számukra legmegfelelőbb felhasználási móddal találkoznak amiről később beszámolok. Pusz
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése