Népszerű bejegyzések

2012. április 16., hétfő

OVCS 2 Kutya és Konyha játéka





Adott e remek verseny és itt e zabolátlan gyermek, ki idő közben 1 lett, foga meg 4,6. Mivel a dicső verseny, melyre jelentkeztünk április elejére lett trombitáltatva és így kezemen feküdt a megoldás, miszerint ideveszem az 1 évesnek gyártott tortát is, a menü pedig a faxnimentes hétköznapi eleségeink egyike, mikor anya is azt eszi mint a baba.

A három versenyző menázsia a következő:

1.) Zöldségkrémleves csirkehússal és pirított zsemle kockával
2.) Finomfőzelék csirkesülttel
3.)Tejszínes-túrókrémes torta gyümölcs rakománnyal

Leves: taktikus/praktikus okok miatt a kuktába dobálok annyi húsleves zöldséget amennyit kettőnknek megítélek, 1 csirkemell csontot és a cici hús részét külön. Hagyma, foghagyma, 1 nagy krumpli és só módjával és házi vegetát, 1 paprika csumát. Lezárom a kis kuktácskámat és a sziszegő hangtól számítva 20 perc és kész. Ha kissé hűlt akkor turmixol.

2.) Finom főzi: 1 karalábé a zsenge leveleivel, 1 dundi sárgarépa, friss fejtős vagy mirelit zöldborsó, 1 marék spenót, 1 marék sóska. (ugye milyen cseles vagyok?). No, ezeket némi olajon párorom, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Ennek a fogásnak sem kell több 20 percnél, amíg rotyognak a zöldségek addig elkészítem a habarást: 2 evőkanál tejföl, 1 tojás sárgája, púpos evőkanál liszt. Amikor a zöldségek megpuhultak, főleg a répa, akkor egy keveset merek a főzőléből és ezután a főzelékhez öntöm. Rotyog még kicsit, pár csepp citromlé, kicsi cukor, még pici só. A feltét a levesben főtt csirkehús anyának, kicsit pirítva babának összeaprítva. Kész.

3.) A világ legegyszerűbb tortája. A gáztepsin kisütök 1 4 tojásból készült piskótát, vizes konyharuhán feltekerem egy párszol. Amíg a piskóta sült addig elkészítem a krémet. 2 dl tejszínt habbá verek, 1 doboz natúr krémtúrót hozzákeverek, adok hozzá annyi cukrot, hogy a babának se legyen túl édes de még élvezhető legyen és 1 vaníliás cukrot. A krémet a piskóta lapra kenem és hosszában 4 db csíkot vágok belőle. Az elsőt feltekerem mint egy igazi piskótatekercset és egy tányér közepére teszem, a maradék 3 csíkot köré tekerem, így kapok eghttp://www.blogger.com/img/blank.gify kellemes méretű tortácskát ami garantáltan elfogy a 4 felnőttből és 2 gyerekből álló zsúron. A maradék krémmel bevonom. Én a tetejére málnát tettem és rácsurgattam a készhttp://www.blogger.com/img/blank.gif zselét. Pompás látvány és mindenkinek nagyon ízlett a főhősnő első szülinapi tortája.

A fentiekben minden recept az 1 éves kor körüli gyerekre lett szabva, azonnal és átalakítás nélkül adható a babának és mamának, mert lássuk be apa még mindig inkább brassóit és pörköltet falatozik inkább, szeme sarkából pedig kiolvasni, hogy titkon reménykedik, hogy a csemete megunja nemsoká a zöldség kosztot és majd együtt cupákolnak valami magyarost ugye?!:)

Köszönet a tartalmas és jó játékért köszönet a Kutya és Konyha blog írójának. (sajnos a sok kihagyás miatt nem tudok már linkelni, tiszta ciki::::)))

Nagy szeretettel várom e heti játékostársaim ötleteit, melyeket elértek a fent említett blogról.

9 megjegyzés:

  1. Puszilom azt a Tündér kisbabád! Istenke éltessen nagyon sokáig. Nagyon finomat főztél és a torta is nagyon guszta.

    VálaszTörlés
  2. Sok boldogságot,egészséget, minden jót kívánok! :))

    VálaszTörlés
  3. Tündér bogár!! Fincsit főztél, nyami :-))

    VálaszTörlés
  4. A leves és a torta jöhet azonnal a pocakba. :D Finomfőzeléket pedig még sosem ettem,így hát pont itt az ideje egy kis kóstolásnak. :D
    Isten életesse a kis Tündérkét!

    VálaszTörlés
  5. Igazi bababarát menü, nagyon klassz:) Egy pici baba mellett ez szuper menü, a torta különösen tetszik:)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szépen köszönjük a jókívánságokat!!!

    VálaszTörlés
  7. ÚÚÚÚÚÚÚÚristeeeeeeen !!!! Réka baba 1 éves ? !!!!! Mintha most született volna. Kívánok Nagyon Sok Boldog Születésnapot.
    Nagyon tetszik a menűsor, de a torta és Réka baba !!!! Ők a nyerők (nálam)
    Sok-sok szeretet puszi nektek.

    VálaszTörlés
  8. Imádom ezt a blogot, én szakácsnak készülök, ezért is tetszik annyira.:)Szuperül néz ki minden, amit ide felraksz.:)
    Ja és nagyon aranyos a kislányod.:)

    VálaszTörlés