Népszerű bejegyzések

2011. március 23., szerda

Viki kifli



A kifli receptje Vikitől származik, már nem tudom mikor lestem Tőle....egyszer csak felírtam egy cetlire. Majd a megfelelő pillanatban elővettem, nem is olyan rég. Igen lebuktam, most az archívumból választottam, ugyanis épp nincs időm most még főzni sem, mert versenyzek. Versenyt futok az idővel, mert március 31.-én le kell adjam a szakdogám, amit nem mellesleg a helyi termelői piacokból írok egy kis turizmussal spékelve. Igen ám, de, ......újrakezdem igen ám DEeeeeeeeeee! tegnap az orvos mosolyogva közölte, hogy nem lenne meglepve, ha jövő héten szülnék! Tehát verseny ez a javából. Kb. ilyen lehet mondjuk ha egy úszó versenyen indul és egyszerre egy hossz alatt kell leússza a hátat és a mellett:) biztos sikerül. Na ha neki is akkor nekem is. Így jelenlétem a blogon korlátozott és az is megtörténhet, hogy váratlan adásszünet áll be:) Viki ez úton is köszönöm az aggódó szavakat.

Jöjjön most már az a recept!

Jó-jó írom:)

  • 30 dkg Bl 80-as liszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl langyos víz
  • 1 kk cukor
  • 1 ek olaj
  • 2 ek kacsazsír
  • 1 tk só
Elkészítés: élesztő felfut, majd az összes alapanyag összekutyul, ám itt nem kapunk nyúlós-ragacsos tésztát hanem szépséges gömböcske kerül ki gondos kezeink alól. Megvárjuk míg duplájára kel. Majd a gömböcskénket kinyújtjuk és mint egy nagy pizzát cikkekre osztjuk. A cikkeket feltekerjük a széles végénél indulva. Az így nyert kiflinket meghintjük durva szemű sóval és köménymaggal. Addig sütjük csak amíg szép piros nem lesz a teteje, aki kételkedik az a szokott módon ellenőrizheti, kész-e. Én konkrétan hirtelen felindulásban leharaptam a sarkát. Pazar reggelire, vacsorára vagy csak úgy:)


A másik, hogy szeretném megköszönni a "kolléga" által rám ruházott díjat, nagy megtiszteltetés nekem. Erről a díjról van szó. Mivel ez egy továbbadós vándor-díj, kérlek nézzétek el, hogy most minden kedves blog író társamnak adományozom, kérlek érezzétek sajátotoknak, hisz tényleg azt érzem/gondolom, hogy mindannyian megérdemlitek!!!

12 megjegyzés:

  1. Vagy még nem mondtam volna ? - fordulj bizalommal hozzám,(ha valamit tutira szeretél tudni) :) hamarabb izgulok itt érted/- értetek, s megmondtam, megmondtam, tudtam, tudtam, hogy lassan ketten jöttök :) pedig soha sem beszéltünk időpontról.

    Dícséretes, hogy az utolsó napokat is sütésre áldozod, de majd lesz aki meghálálja.

    Bármi és bármikor is jön, tudd, hogy én nagyon, de nagyon-nagyon sokat fogok Rátok gondolni, s nem leszek addig nyugodt, amíg újra nem jelentkeztek.

    Jaaaa! hogy a kiflit elfelejtettem megdícsérni ? - nagyon jó lett.

    Ginkó !!!!!! Szorítok Értetek.

    Puszi és nagyon vigyázz magatokra.

    A szakdogát meg dugd a párna alá, aztán álmodd meg, hogy melyik jöjjön előbb :))

    Júúúj de izgis napok, hetek várnak ránk.

    Millió puszi.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon-nagyon szorítok Nektek!:-)
    A kiflik gyönyörűek lettek!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépen köszönöm a bátorító szavakat! Mindenkinek! Nagyon elkel! Még küzdök és nem adom fel....míg egy darabban látsz:)

    Puszi

    VálaszTörlés
  4. Drukkolok :) és szorítok. Valami házi kakast kellene a tetőcserépre állítanod, hogy rikkantson egy nagyot, ha már kell !!!! :) Sokat gondolok Rád/- Rátok. Sok-sok puszi.

    VálaszTörlés
  5. Kedves Ginko!
    Nagyon szorítok Neked!
    Várunk vissza szeretettel!:-)

    VálaszTörlés
  6. Én is csatlakozom a többiekhez, szorítok Neked, hogy minden téren derekasan helyt tudj állni! :)

    Ha tudsz, kérlek, nézz be hozzám, mert van ott valami Neked. Tőlem is! :)))

    VálaszTörlés
  7. Nézz be egy szóra hozzám légyszíves:-))))

    VálaszTörlés
  8. Ez kellene nékem reggelire holnapra.

    VálaszTörlés
  9. Guszták a kiflik.
    Nézz be hozzám, egy jó szó vár.

    VálaszTörlés
  10. Bár nem tudom most hogy vagytok, ha tudsz, nézz be hozzám!

    VálaszTörlés
  11. Kedves Ginkó! Jó régen jártam nálad, azóta már jó nagy babád van!:)) Időnként kimaradnak blogok, de nem készakarva, így "kicsit" később, de sok boldogságot kívánok!!:)) A gépem időnként szünetel, mert sok minden nem stimmel vele, egy nagy karbantartás ráférne. Most barangolok a receptjeid között!:-))További szép téli hetet, jó egészségben!!!

    VálaszTörlés