Egy falat, ha becézni akarom akkor falatka, de itt az a kérdés inkább, hogy miből is?! Meséből, élettörténetből, receptből...
Népszerű bejegyzések
-
Már megint egy expressz a meglévő készletek felhasználásával. Értsd: amita kamra adott:)Na mi is ez? Hát currys-szójás-joghurtos csirkemell ...
-
Mindig akad egy olyan nap amikor kedv és idő hiányában valamit össze kell csapni. Most csak úgy mesélek e két remek fogásról ahogy elkészüln...
-
Már megint egy extra gyors vacsora/ebéd, mert ugye már akkora vagyok lassan mint egy fészkére szálló griffmadár. Már csak egy hónap van hátr...
-
Levél Lányomnak! Drága Kicsi lánykám! Ha bármikor kedvezni szeretnél édesapádnak, hát jusson eszedbe, hogy igen-igen szereti a gyomrát. Emlé...
-
Ezt a receptet egy gasztro-portyáról hurcibáltam magammal, jó nehéz volt:) A Drága Viki készített ilyet előző hétvégén....talán. Mindegy is...
-
Van egy régi barátnőm, kettőnk közül ő híres. Összeköt minket a hobbink, neki viszont a munkája is ez a remek tevékenység. Hogy miért merem ...
-
Persze, ha egyedül vagyok, nem csinálok nagy faxnit a vacsorából, de azért a jó ízeket szeretem és szeretni is fogom. Miért kéne zabkásán fa...
-
Teljes neve anyakönyv szerint: Csokis-szedres-szilvás-joghurtos sütemény/fényképezhetetlen Ehhez nem jár külön sztori, csak volt itthon alap...
-
Teljes cím: Nagyon lassan sült oldalas köménymagos házi zsemlével és savanyú káposztával Hogy sorrendet is tartsak, az úgy volt, hogy pár na...
-
A mai a legjobb. Krumplis, kovászos, sörös egyébként fehér kenyér. Elkészítés menete: Előző este 2 kisebb krumplit megfőztem sós ...
2011. január 21., péntek
Sült oldalas savanyú káposztával
Teljes cím: Nagyon lassan sült oldalas köménymagos házi zsemlével és savanyú káposztával
Hogy sorrendet is tartsak, az úgy volt, hogy pár napja megkívántam az oldalast, hát vettem is még tegnap és tudva, hogy ma itthon leszek és azt is, hogy édesanyámék jönnek vendégségbe, hát elkészítettem ezt a leg-leg-leg omlósabb oldalast.
Még mielőtt belekezdenék a leírásba, azt is el kell mondjam, hogy reggel Vikinél olyat láttam....hogy is írják a bulvár lapok....Viki olyat villantott, hogy tettlegességre ragadtattam magam és megsütöttem azokat a bizonyos zsemléket, mindent betartottam, szó szerit vettem írását, csak egy teáskanál köménymagot is tettem a tésztájába.
Mivel úgy gondoltam, hogy az oldalas a zsemle-cipó együtt igen megterhelő, így a lúd legyen kövér alapon hozzá savanyú káposztát kínáltam.
Tehát a nagyon lassú oldalas.
4-5 fej hagymát felszeletelés után zsíron lepirítottam, majd átraktam egy lábosba. Az oldalast beszórtam sóval és durvára őrölt borssal, majd minden oldalukat pirítottam. Ezek is a lábosban landoltak. Került még bele foghagyma két fej. Majd annyi mangalica zsír ami majdnem ellepte. A serpenyőt amiben a hagyma dinsztelődött két deci vízzel átmostam, ezzel azt értem el, hogy bár kicsit kevertem kavartam de a lerakódott pörzsanyag szépen lejött a serpenyő faláról, naná, hogy így könnyebb elmosni, de ez most nem azért történt.....a képződött levet ráöntöttem az oldalasra. Lefedtem alufóliával, gondosan rátettem a tetőt és odatettem a reggel beröffentett, takarékon duruzsoló teatűzhely tetejére. Ott is volt reggeltől délig. Ekkora már olyan puha volt, hogy a hús csak úgy málott a csontról. Volt időm egy gyors pácot készíteni: kecsap, szójaszósz, darált csípős paprika. A husikat kivettem a fürdőből és áthelyeztem őket egy tepsibe, megkenegettem őket és mehettek 5-6 percre, na jó 10-12-re a grillre. Mármint a sütőbe, grill funkció alapos kihasználásával, süledeztek még egy kicsit. Az eredmény.....hát.....könnyfakasztó lett. Nem csak azért mert kismama létemre a fülemen is hormonok tolulnak,indokolatlanul meghatódom mindenen, (majdnem mindenen) nem ez tényleg...über und über über.
Tény, hogy ehhez kellett a friss ropogós zsemlecipó, a tökéletes savanyú káposzta, a zsírjában sült hagyma és foghagyma "krém" tunkolásának lehetősége. Én ittam volna hozzá egy jó búzasört keverve fele arányban barna sörrel.....na majd pár év múlva.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Leírás és az étel is fantasztikus!:)
VálaszTörlésGinkó ! Minden elismerésem a Tiéd. Eddig is nagyra értékeltelek, de most !!!! Ez a csodálatos oldalasod teljesen magával ragad.
VálaszTörlésNa és a zsömlék is nagyon jól sikerültek. Inádom a köménymagot, ezzel még csak javítottál rajta.
Gratula :)))
Azért a barnasört hamarabb is beiktathatod, de ne legyen rá szükséged :))))
Hű micsoda mennyei lakoma. A zsömle is csodás lett
VálaszTörlésMindenkinek köszönöm!
VálaszTörlés