Népszerű bejegyzések

2011. január 24., hétfő

Diómorzsás krémes


Az a sanda gyanúm, hogy ha valaki meglátja ezt képet, menten elhiszi, hogy ilyen ramaty darab csak S.K. készülhet. Viszont a valóságnak nem felel meg, mert ez sokkal de sokkal mutatósabb élőben. Előző nap készítettem hozzá a tésztáját, reggel a krémet meg a grillázst.

Tészta: 30 dkg liszt, 25 dkg margarin/vaj, 6 evőkanál hideg víz, 1 evőkanál ecet, csipet só
ezeket összedolgoztam, fóliába csomagoltam és egy estét eltöltött a hűtőben. Másnap forró sütőben egy tepsi hátán sült aranysárga ropogósra

Krém: egy zacskó tejszín felvert habja, 1 vaníliás puding, némi zselatin + annyi cukor amennyi a puding főzéséhez kell. Ezt a krémet is hűtöm.

Diós-grillázsmorzsa: 1/4 kg durvára aprított vagy darált dió, 6 evőkanál cukor, pici olyaj
A diót én daráltam volna, de lustaság miatt addig aprítottam míg sem darált sem aprított nem lett, amíg ezt végrehajtottam elkészült a karamell a diót beleforgattam, majd kiolajozott tálcára borítottam. Ha már megdermedt és kihűlt akkor jöhet a recept terápiás része. Addig csapkodtam sodrófával amíg igazán morzsalékos nem lett.

Összeállítás: hát nem kell hozzá nagy fantázia, sütilapra krém, krémre grillázs, grillázsra krém, krémre sütilap. Mivel nem tartalmaz a krém sok cukrot nem vált töménnyé.

7 megjegyzés:

  1. hát összes nyálam egybefut.. :) ha megkérdezhetem (mint ismeretlen ismerős) :) honnan jött ez a mennyei recept ötlet? Az ilyet álmodni lehet? Mert akkor kérem a pirulát hozzá, és menten álomba merülök én is! :)

    Vagy inkább ezt kérem legközelebb gyereknapra, mikor megyek ;)

    VálaszTörlés
  2. Kedves ismeretlen Ismerős!:) Ha azt mondom is-is:) ugye nem büntetsz?:) Amúgy vigyázz mit kívánsz mert még megkapod!!!

    VálaszTörlés
  3. Juci & Bianka! Nagyon szépen köszönöm!

    VálaszTörlés