Ezt a receptet a kényszer szülte és nem tegnap, hanem még akkor amikor tavaszi gyümölcsök még nemigen voltak a piac kínálatban. A kamrában kornyadozó kiló almát kellett értelmesen és mihamarabb felhasználni annak érdekében, hogy édességhez juthassunk percek alatt. Segítségül hívtam Stahl J. egyik muffin receptjét, persze úgy eltértem tőle, hogy maga sem ismerne rá. Na akkor részletezem hogyan lesz Juci meggyes-mákos muffinjából fűszeres-almás sütemény.
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor (barna cukrot javaslok)
- vaníliás cukor
- 3 tojás
- 12 dkg liszt
- 3 ek karamellás instant kévépor
- fahéj, őrölt szegfűszeg, gyömbér 1-1 csipet
- 1 citrom reszelt héja és leve
- fél zacskó sütőpor
- 4 ek tej
- 1 kg, vékonyra szeletelt, párolt alma
Nem, dőlünk hátra, tejszínhabot verünk olyan finom békebeli fajtát enyhén cukrosan. Már csak 15 perc van a süti elkészültéig annyi időt a tejszínhab is eltölt a hűtőben. Óra jelez kivesszük a süteményt és tudjuk, hogy forró, lassítjuk a folyamatot...fényképező gép elő néhány kattintás semmi flanc (na ezért ilyen ergya a fotó).
- Még meleg!- jön a figyelmeztetés legbelülről anya hangján.
- Persze anya, még meleg de a tejszín meg hideg és az alma karamelles és az illata....anya vállalom a tetteim következményeit. A belső anyai hang tehetetlen ez a gyerek menthetetlen...
Nagyon finom lehet, alma, fahéj csak finom lehet :)
VálaszTörlésKöszi:) Igen jól jönnek-mennek ezek az ízek. Meg azt is köszönöm, hogy ilyen hűségesen követed a "konyhai-történéseket" nálam.
VálaszTörlés