Népszerű bejegyzések

2010. május 20., csütörtök

Spenótos tészta



Alcímek: "Amikor a zöld az Úr", "Ma a ronda is finom", "Ha valami egyszer beindul..." stb.


Spenótos tészta brokkolival és kesudióval

Elkezdtem betakarítani a kertből a spenótot, rekord mennyiség lett. Gyors forró vízfürdő után javarészt a fagyasztóban végzik és várnak. Ám a nagy munkában enni is kell. Naná. Most valahogy nem kívánom a húst. Ma gyümölcs leves van ezzel a pazar tésztával. Azt hogy az "ember" mit szól hozzá nem tudom, biztos ami biztos mondtam menjen kenyérért és az sem árt ha hoz felvágottat. Na. Belekezdek.

Hozzávalók és elkészítés
  • a tésztafőzés leírásától megkímélek mindenkit, tehát egy adag kifőtt tészta
  • egy marék leforrázott spenót
  • egy marék reszelt sajt
  • egy evőkanál tejföl összekeverve egy tojással
  • egy marék kesudió és fenyőmag megpirítva fűszerezve foghagymás bors keverékkel
  • egy marék brokkoli szintén kicsit előpárolva
Elkészítés: tészta kifőz, magok pirít, sajt-tejföl-tojás összekever, edény elő, spenót összevág, olaj a serpenyőbe, spenót dinsztel, tészta a spenótra, folyékony keverék a spenótra, tűz elzár, kever, magok a spenótos krémes tésztára, sajt még rá, brokkoli dísznek rá. Ahogy a nagy guru Gordon Ramsay mondaná: Done/Kész

2 megjegyzés:

  1. Nyammi ez remek lehet :)
    Mennyi spenót

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.

    Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog feedjét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.

    Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek írj az info kukac miner pont hu-ra!

    Üdvözlettel:
    Miner.hu

    VálaszTörlés