Népszerű bejegyzések

2012. január 12., csütörtök

Padlizsános ragu

Képet még mindig nem tudok produlálni, mert a gép rossz, a fényképezőgépem még rosszabb. Tehát csak elképzelni lehet, meg elkészíteni...


Padlizsán ragu

1 szál sárgarépa
1 sz gyökér
1 fél zeller
kis hagyma
1-2 gerezd foghagyma
1 doboz paradicsom, kopasztott egész paradicsomok lében

csicseriborsó konzev, vagy előre beáztatott, elrőre megfőzött kb. 1 bögre (konzervdoboz)

1 padlizsán

1. fázis: robotgépben összeaprítom a zöldségeket, irdatlanúl apróra kivétel a padlizsán,majd kiborítom a földre...:) nem egy másik edénybe

2. fázis: padlizsánt hámozás után kockára vágom és némi grill fűszerrel kevés olajon pirítom, ez pár perc csak, ezt is félreteszem

3. fázis: az aprított zöldségeket egy mély serpenyőben/edényben felteszem pirulni pici olajon, fűszerezem só, bors, erőspaprika pista jelen esetben, de mindenki saját ízvilága szerint a lényeg, hogy hozzáadjuk a paradicsomkonzervet is és a csicserit is. A ragunak fűszeresnek, pikánsnak kell lennie.

Tálalás: Egy mély tányérba halmozom a ragut, rádobálom a padlizsán kockákat, meglocsolom tejföllel és szórok rá apróra vágott zellerzöldet/petrezselyemzöldet.Azt mondom némi házi gyártmányú pitakenyérrel isteni. Figyelem!!! nem tanácsos előtte frissen facsart narancslevet inni....akarom mondani, ha valakin segít....jobb mint az aszaltszilva.:)

2 megjegyzés:

  1. Fotó nélkül is el tudom képzelni, főleg most, hogy hangosan korog a gyomrom. :)
    Sok puszi nektek.

    VálaszTörlés
  2. Guszta ez a ragú, imádok mindent ami padlizsános :)
    Nézz be hozzám, vár Rád egy meglepi!
    http://martyhobby.blogspot.com/2012/01/koszonom-eva.html

    VálaszTörlés