Képet még mindig nem tudok produlálni, mert a gép rossz, a fényképezőgépem még rosszabb. Tehát csak elképzelni lehet, meg elkészíteni...
Padlizsán ragu
1 szál sárgarépa
1 sz gyökér
1 fél zeller
kis hagyma
1-2 gerezd foghagyma
1 doboz paradicsom, kopasztott egész paradicsomok lében
csicseriborsó konzev, vagy előre beáztatott, elrőre megfőzött kb. 1 bögre (konzervdoboz)
1 padlizsán
1. fázis: robotgépben összeaprítom a zöldségeket, irdatlanúl apróra kivétel a padlizsán,majd kiborítom a földre...:) nem egy másik edénybe
2. fázis: padlizsánt hámozás után kockára vágom és némi grill fűszerrel kevés olajon pirítom, ez pár perc csak, ezt is félreteszem
3. fázis: az aprított zöldségeket egy mély serpenyőben/edényben felteszem pirulni pici olajon, fűszerezem só, bors, erőspaprika pista jelen esetben, de mindenki saját ízvilága szerint a lényeg, hogy hozzáadjuk a paradicsomkonzervet is és a csicserit is. A ragunak fűszeresnek, pikánsnak kell lennie.
Tálalás: Egy mély tányérba halmozom a ragut, rádobálom a padlizsán kockákat, meglocsolom tejföllel és szórok rá apróra vágott zellerzöldet/petrezselyemzöldet.Azt mondom némi házi gyártmányú pitakenyérrel isteni. Figyelem!!! nem tanácsos előtte frissen facsart narancslevet inni....akarom mondani, ha valakin segít....jobb mint az aszaltszilva.:)
Egy falat, ha becézni akarom akkor falatka, de itt az a kérdés inkább, hogy miből is?! Meséből, élettörténetből, receptből...
Népszerű bejegyzések
-
Már megint egy expressz a meglévő készletek felhasználásával. Értsd: amita kamra adott:)Na mi is ez? Hát currys-szójás-joghurtos csirkemell ...
-
Mindig akad egy olyan nap amikor kedv és idő hiányában valamit össze kell csapni. Most csak úgy mesélek e két remek fogásról ahogy elkészüln...
-
Már megint egy extra gyors vacsora/ebéd, mert ugye már akkora vagyok lassan mint egy fészkére szálló griffmadár. Már csak egy hónap van hátr...
-
Levél Lányomnak! Drága Kicsi lánykám! Ha bármikor kedvezni szeretnél édesapádnak, hát jusson eszedbe, hogy igen-igen szereti a gyomrát. Emlé...
-
Ezt a receptet egy gasztro-portyáról hurcibáltam magammal, jó nehéz volt:) A Drága Viki készített ilyet előző hétvégén....talán. Mindegy is...
-
Van egy régi barátnőm, kettőnk közül ő híres. Összeköt minket a hobbink, neki viszont a munkája is ez a remek tevékenység. Hogy miért merem ...
-
Persze, ha egyedül vagyok, nem csinálok nagy faxnit a vacsorából, de azért a jó ízeket szeretem és szeretni is fogom. Miért kéne zabkásán fa...
-
Teljes neve anyakönyv szerint: Csokis-szedres-szilvás-joghurtos sütemény/fényképezhetetlen Ehhez nem jár külön sztori, csak volt itthon alap...
-
A mai a legjobb. Krumplis, kovászos, sörös egyébként fehér kenyér. Elkészítés menete: Előző este 2 kisebb krumplit megfőztem sós ...
-
Teljes cím: Nagyon lassan sült oldalas köménymagos házi zsemlével és savanyú káposztával Hogy sorrendet is tartsak, az úgy volt, hogy pár na...
2012. január 12., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Fotó nélkül is el tudom képzelni, főleg most, hogy hangosan korog a gyomrom. :)
VálaszTörlésSok puszi nektek.
Guszta ez a ragú, imádok mindent ami padlizsános :)
VálaszTörlésNézz be hozzám, vár Rád egy meglepi!
http://martyhobby.blogspot.com/2012/01/koszonom-eva.html