Népszerű bejegyzések

2011. június 30., csütörtök

Vidám süti (gyömölcsös-túrós szelet)



Bizony, lassan de biztosan visszatérek a konyhába, teljes menetfelszerelés. Heti edzéseket tartok, szomszéd Attila (másodikos) segítségével. Hogy mit jelent ez? Hát közös megegyezéssel, minden héten sütünk egy süteményt. A helyzeti előny nála van, hisz a szülei a szomszéd zöldségesek, tehát a friss gyümölcs midig adott....valahogy:) a többit én teszem hozzá. Tehát úgy sütünk kérem mintha az olimpiai felkészítő táborban lennénk, felmentés nincs, hiányzás elképzelhetetlen. Az első közös kísérlet ez a vidámságos-finomságos gyümölcsös túrós szelet!

Kakaós talapzat:

5 tojás, 5 ek cukor, 1 sütőpor, 1 cs. vaníliás cukker, csipet só, annyi liszt amitől kb. hígabb tésztát kapunk mint a nokedli (aki csinált már kevert tésztát az pontosan tudja mire gondolok, aki meg nem csinált nokedlit az kezdjen hozzá mielőbb:), kb. 1,5 dl olaj, 4 ek. kakaópor

Az egészet összetrutymákoljuk, úgy, hogy előbb a folyékony hozzávalókat majd a többit elegyítjük. Mi a gáztepsibe öntöttük, ment a sütőbe 20 percre, tűpróba után kiborít és hűlni hagy, persze meg kell addig is kóstolni a szélét biztos ami biztos!

Túrókrém: 1 kocka margarin vagy ennek megfelelő mennyiségű vaj, 1/2 kg túró, kb. dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, leve, gyümölcshúsa, vanília eszencia, vagy cukor. A lényeg, hogy adott alapanyagokból mindenki saját ízlésének megfelelő édességű túrókrémet hozzon össze.

Pudling-máz: egy csomag vaníliás pudingot el kell keverni annyi baracklével ami a csomagoláson feltüntetett folyadékmennyiségnek megfelel, én kevertem bele némi citromlevet is, jobb úgy savanykásan szerintem (szeretem mert olyan hűs...)

Na akkor az összeállítás: kakaós lapra túrós krém, ennek tetejére sok gyümölcs, szerintem fontos, hogy legyen savanykás és édes is, mi cseresznyét, sárga és őszibarackot meg ribizlit tettünk rá, majd rákenjük a pudingos krémet. Irány a hűtő. Naná, hogy nem bírtunk sokat várni, a sok jelent esetben legalább 15 perc. Jó lett és kész. Üdítő. Nemsoká egyéb családtagok és barátok segítségével eltűnt a tálcáról.

4 megjegyzés:

  1. Na jó, jó, de kb hány dkg cukor ? :-) húúú az az éles szemem. Na az meg a másik, hogy közel a zöldséges.
    Örülök, hogy visszatértek. Ügyeskedjetek az Attilával :)

    VálaszTörlés
  2. Üdv újra :))) Babuci képek?

    VálaszTörlés
  3. Ez tényleg egy vidám süti, olyan jó színű gyümölcsöket válogattál egybe!

    VálaszTörlés
  4. Ebben a szép téli hidegben, igazán szemet-lelket vidámmá tesz ez a gyönyörű finom sütemény._))

    VálaszTörlés