Népszerű bejegyzések

2011. március 4., péntek

Kijevi csirkemell


Ezt a receptet egy gasztro-portyáról hurcibáltam magammal, jó nehéz volt:) A Drága Viki készített ilyet előző hétvégén....talán. Mindegy is, mivel akkor épp alkotói-mi a franc legyen a kaja vasárnap-válságban voltam és az ő ötlete remek módon kisegített. Mert ugye van olyan érzet mindenkiben, hogy kívánna valamit de maga sem tudja hogy mit....na meg ugye meg kell felelni a társas együttélés szabályainak, vagyis olyat kell rittyenteni ami itthon is rúgja a labdát. Na ezt hámoztam én ki magamnak a rendkívül széles-színes hétvégi kínálatból. Aztán merő lustaságból egy héttel később....ide is aplikálom, hátha egy erre járó portyázónak pont ez kell. Vikinek meg még egyszer köszönöm!

Tehát Kijevi csirkemell:
"Viki alappal, Ginko továbbfejlesztésben"

Két nagy csirkemellet elfeleztem, egyszer északról-délre, pont középen, ebből a műveletből lett 4 db fél csirkemellem. Ezeken zsebet vágtam és a következő töltelékkel töltöttem: apró kockára vágott sajt, egy fél teavaj (kicsi) egy kiskanál mustár, pici só, őrölt bors, apróra vágott petrezselyem zöld, pici tárkonylevél szárított változat. Majd hústű hiányában összetűztem őket fogpiszkával, ezekhez a viszonylag nagy fél-mellekhez kettő mindenképp kellett. Kívülről is kapott némi fűszerezést, csak szelíden, hogy a belbecs dominálhasson! Majd panírozás, sütés. Amíg ez megtörtént sütöttem némi csipsz-burgit (hogy én hogy utálom az ilyen rövidítéseket!!) Amíg sült a husi addig a sütőben a gáztepsin várakoztak 50 fokon....cél, hogy egyszerre legyen meleg és kész mind a kettő....de ezzel nem volt gond, mert a cicik 8-10 perc alatt bronzosodtak.
Tálalás után félbevágtam....és minő illat-orgia....gusztán csordult a fűszeres vaj....olvadozott a sajt. Szóval az a kritika ért, hogy olyan mintha étteremben lennénk...nem olyan rossz:)


Ui: teljesen más téma, biztos emlékszik még valaki a zöldborsó főzelék-kínlódásomra....azóta konkrét vergődés lett, mert ugyan kipróbáltam a jobbnál jobb javaslatokat, most mit mond a Drága? - Csináltad ezt te már jobban is! Sírógörcs! Majd főzelék felfüggesztése legalább addig míg a lányunk akkora nem lesz, hogy ő csinálhassa.....a már most hevesen dobogó apai szívvel megáldott oldalborda, majd falhatja akármilyenre is sikerül:) DE az már nem az én gondom! He-he!!!

3 megjegyzés:

  1. Gyüttem ám a fejadagomért :)))))) Olyan gyors vagy, mint csiga az akácerdőben :)))) Mire ideérsz, addig én éhenhóóóólok :)
    Nnnna nem hülléskedek tovább. Tök jó lett. Jó, hogy tovább variáltad, legalább legközelebb én is ugyanezt csinálom, a te továbbfejlesztett változatoddal, s nem szólhat a család semmit, hogy mááááá megint kijevbe kell bandukolni egy kis pipiciciért :)

    Cupp:)

    VálaszTörlés
  2. Viki! idézek egy remek filből: "Remélem ez egy nagyszerű barátság kezdete" Na miben volt ez?
    Pusszantás

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta, ahogy forrón folyik a töltelék

    VálaszTörlés