Népszerű bejegyzések

2011. február 21., hétfő

VACSORA-CSATA 3





Hát elkezdem...ha már voltam olyan őrült és belevágtam. Jaj!
Mibe is vágtam? Kutya és Konyha nagyszerű játékára jelentkeztem és egy remek női "sorsolásnak" köszönhetően a harmadik körben játszhatok, remek társakkal: Citromhab,Mesi, Patrícia,Bianka!!
Na itt már igazi frász ült rajtam, hiszen Velük versenyezni.....na hát, először is megtisztelő, másodszor izgalmas. Azt viszont tudom, hogy jól fogunk szórakozni.

Vizsgákon nem izgultam így. Mikor megláttam, hogy kisorsoltattam...hívtam minden ismerősömet mit is készítsek...nagy meglepetésemre mindenki elhajtott...azzal, hogy na jó ezt pont tőlem kérdezed. Aztán egy éjjel, forgolódva megkérdezi az ember:
- Mi lenne ha fasírtot csinálnál holnap....de most tegyél bele abból a kolbászból amit anyuék hoztak....még olyan friss, nem tudjuk olyan gyorsan enni.....!
-Na de mókus-füle-egyetlenem, azt főtt tojással szokták készíteni. Hogy is gondolhatsz ilyen butaságot....kóbászt mindenbe mi? Puffogtam, befordultam és aludtam reggelig.

Aztán meg itt a dilemma kéne valami különlegeset csinálni, ha már verseny, nem mindig a zsírtól csöpögő hazai. Magamban már készítettem elképesztő salátákat, grillezett husikkal, majd extra különleges sütemények jelentek meg.....aztán a jó magyar fohász a kolbászok istenéhez.

Dönteni kellett. Végül kihívásnak éltem meg a férfiúi kérést...és azt mondtam magamban, hogy ha kimegyek és a fagyasztóban van darált hús akkor megcsinálom nincs menekvés, ha nem akkor átmegyek a szomszéd zöldségeshez és kifosztom a zöldség készletét a különlegességhez...mittoménmihez.

Tehát fagyasztó: A kolbászok istene meghallgatta a fohászt és a darált hús mellett még egy csomag bacon szalonna is dekkolt, kacsintgatva, hetykén. Egyik szemem sírt a másik nevetett. Győzött a hángérien blúz....én meg végül hű lehetek magamhoz és társamhoz....nem kell végül mekegkető eledelen merengeni.

Így született meg aztán: Az extra magyaros rakott fasírt, köményes sült krumplival, házi savanyúsággal körítve

Recept:

  • fél kg, darált hús két gerezd foghagyma, 1 kis fej hagyma, só, bors, fűszerpaprika, 1 szelet vízbe mártott kenyér, 1 tojás ----összegyűrtem az egészet és hagytam pihenni
  • egy szál lágy kolbászt kihámoztam a természetes eredeti ruhájából és vizes kézzel újra egy tömbbé formáztam
  • megfőztem 4 szomszéd által szállított igazi, eredeti frissen tojt tojást
  • a bacon szalonnával kibéleltem a sütőformát
  • beletettem egy adag fasírt húst
  • majd erre jött a kolbász lapogatott husija
  • erre meg a tojás
  • ismét kolbász, ismét hús,
  • díszítés, fóliával lefedve került az előmelegített sütőbe
Trükk a készítéshez: kis sütőforma a nagy félig vízzel töltött sütőformába. Hogy miért? mert a kolbászból indokolatlan mennyiségű zsír távozik ami hajlamos taccsra vágni frissen tisztított sütőnket, ha nem figyelünk eléggé.

Köretként pedig köményes tepsis-hagymás krumplit kínáltam, ropogósra sütve...hozzá pedig ahogy kell, igazi házi savanyúság.

Egy biztos, akkor nyertem a legnagyobbat amikor a végén az én kis férjem, aki mellesleg három hétvégén át a fürdőszobát renoválta, na jó teljesen újjá varázsolta, nem kevés fáradság és megfeszített munka árán....nos azt mondta, hogy életében nem evett még ilyen finomat. Hát azt hiszem...ez a győzelem. Ezért merem nektek is ajánlani ezt az igazi hángérien sztájlt.:)
Jó étvágyat!

15 megjegyzés:

  1. Hűha, ez igen!!! :) Azt hiszem, ezt Nekem is ki kell próbálnom! Gratulálok hozzá! Én még mindig azon agyalok, hogy mit kellene sütni esetleg főzni... :)

    VálaszTörlés
  2. Ginko! Feltettem! Mennyit nevettem rajta! Köszi az élményt! Hajrá Ginko!

    VálaszTörlés
  3. Ez jóóó! :)) Hajrá Ginko! :))

    VálaszTörlés
  4. Húsevő vagyok, de a köményes sült krumpli savanyúval mindent visz!

    VálaszTörlés
  5. jah, könnyű annak, aki négy felől kapja a tojásokat)))
    jól néz ki a fasírt

    VálaszTörlés
  6. Állati finomnak hangzik! Gratulálok! Ennek biztosan nagy sikere lenne nálunk is!

    VálaszTörlés
  7. Fel kell kötnöm a gatyámat :)

    VálaszTörlés
  8. Köményes krumplit imádom. Imádjuk. Kolbászt úgyszintén. Husi nagyjából minden formában, tehát darálva is. Szalonnából a bacon..naná.
    Azt hiszem ha nem egyeztem volna ki magammal, hogy megvárom mind az 5 versenyző ajánlatát, most rohannék Autumnhoz szavazni.

    VálaszTörlés
  9. Hűűű, ez igen.. Felköthetem a kisgatyót! Fantasztikusan hangzik, hétvégén megcsinálom. A köményes krumpliról találok Nálad leírást?
    Nagyon kiváncsi vagyok rá:)Finomnak látszik:)

    VálaszTörlés
  10. Ez igen, ahogy mi szeretjük, magyarosan.

    VálaszTörlés
  11. Ginko!Ezt szerintem aki olvassa mindenki el fogja készíteni!:-)Szuper recept!:-)Nagyon ügyes vagy!Gratulálok Neked!

    VálaszTörlés
  12. A recept is nagyon jó, de a leírás...:-)))

    VálaszTörlés
  13. Nagyon szépen köszönöm a dicsérő kedves szavaitokat, nem tagadom, hogy mindennél jobban esik:)

    ui.: megmutattam a bejegyzést Mr. Magyar-gyomornak....azt mondta, hogy most már tényleg azt hiszik róla, hogy a kapanyél kilóg....megnyugtattam: Drágám, nem ilyet senki nem gondol....egyszerűen tudják, hogy jó ízlésed van...hisz asszonyt is jól választottál:)))

    Puszi Mindenkinek: Nagypocak és Picur

    VálaszTörlés
  14. Kedves Ginko!!
    Köszönöm,hogy jelöltél!

    VálaszTörlés