Népszerű bejegyzések

2011. február 7., hétfő

Szilvás lepény díjjakkal



Jobban járnék, ha egy képet tennék fel úszógumival, na most nem a hájfelesleg miatt panaszkodom, hanem egyszerűen úszom az árral, ha minden igaz, ez az utolsó munkával töltött hetem, fürdőszoba renoválás, orvosi vizsgálatok, ultrahang stb. Nem panaszkodom, bírom én tisztességgel, csak éppen nincs időm blogolni és ezért restellem de hivatalosan még nem köszöntem meg a csodálatos díjakat sem amiket kaptam. Aztán máris felrúgok pár szabályt, pont az időhiánya miatt, mert nem linkelek, jegyezgetek, stb.( kővel nem ér dobálni), helyette mindenkit meghívok egy szelet karamellás szilvalepényre. Főzök hozzá nektek igazi habos kávét, kakaót, esetleg teát...ki mit kér? A süteménybe belesütöttem teljes blogírói-anyai-gyermeki szívemet és megosztom VELETEK. Első szelet Emié és Vikié, mert tőlük kaptam a két díjat, mert hűséges olvasóim, mert nagyon kedvesek a szívemnek, mert nagyon szeretem amit írnak és csak úgy is, de vendégségbe hívom Biankát is és azokat akiket nem említettem. Tessék, tessék, jut mindenkinek, egy falatka Szeretet.

Recept:

6 tojás sárgáját felhabosítok 5 ek cukorral egy vaníliás cukorral, hozzáadok egy kis darabka olvasztott vajat, a fehérjét felverem és felváltva adagolom a sárga tojáskencéhez a sütőporral elkevert liszttel (5-6 ek, 1 csomag sütőpor), mikor szép egynemű a a tésztánk akkor kirakom a jénai tál alját a felengedett szilvával, megszórom barna cukorral, fahéjjal, majd ráöntöm a kevert-kavart tésztát. Előmelegített sütőben megsütöm. Az eredményt tűpróbával ellenőrzöm, de kb. 40 perc alatt megfelelően karamellesre sül. Illatos sütemény egy nagy bögre kávé mellé....ja és vészterhes időkben is összedobható seperc alatt.

2 megjegyzés:

  1. A fjászt hozod a szívkejingésemje ........ már azt hittem "csak" úgy angolosan leléptél és majd ketten jöttök vissza :)
    Tessék időben kopogni, ha a gólya már nem bírja a strapát :))
    S ezt az utolsó időszakot meg tessék szíves élvezni, mert jön a "kevesetalszom" időszak. Nem ám megterhelni nagypocakot és picurt :)

    A szilváslepény -így éjszakára- is fincsi volt. Köszönöm.

    VálaszTörlés