Népszerű bejegyzések

2010. augusztus 9., hétfő

Menza hétfő cukkinidömpinggel

Pont mint a menzán nem?


- Halló!
- Szia én vagyok! Hogy vagy? és mit eszünk ma?
-Én is örülök, hogy jól vagy, Tökfőzelék fasírttal.
-Khm!? Nem lehetne hát hogy is mondjam pörköltszaft vagy valami ilyesmi?
-Kincsem azért fasírt, mert amíg sül a sütőben addig kész a főzelék hűtéssel együtt.
-Naaaaaaaaa, nem kell pörkölt de valami hasonló....naaaaaa!
-Nem fasírt otthon van a hús a hűtőben, vita nincs!
-Jó, na akkor otthon találkozunk. (elcsukló hang)

Következő párbeszéd:
-Jó napot 1/2 kg combot kérnék.
-45 dkg ez a kis darab vigye el olyan szép!
-Hát tényleg szép, na jó nem bárom maradhat.

Helyszín a kert. Pedig én elterveztem, hogy idén másképp lesz, gyomlálok naponta, az eső csak hetente egyszer esik akkor is: a veteményre, betegségek nem támadnak (biógazdálkodunk kérem, permet nincs), nap mérsékelten süt csak a paradicsom fölé. Na ezek voltak a tervek. Na vajon melyik valósult meg ezek közül? Igen...egy sem, minek következtében csak a hűséges tök és cukkini terem valami használhatót így nyáron. Nem panaszkodom, mert borsó és bab, répa, cékla, spenót a törődéssel fordított arányban termett. Egyre megy vagyis tökre megy itt minden.

Marad a tök, cukkini.

Apró kockákra nyestem két nagy sárga példányt, szigorúan hámozás után, felszeleteltem egy nagy fej hagymát és két paprikát. Az előbbi kettő dinsztelődött egy kis liszttel, majd vízzel felöltöttem, kaporral fűszereztem meg egy kevés sóval. Majd fő-fő-fő kb. 20 perc. Majd egy teáskanál cukor és egy teáskanál almaecet következik + a maradék összevágott kapor és egy hámozott paradicsom cikkekre vágva következett. Utána forr-forr-forr és következett a tejföl. Az egész fazekat beleállítottam hideg vízbe hüledezni, mert minden tökfőzelék jó de a legjobb hidegen.

Tovább is van mondjam még? A pörkölt győzött, cefet jó lett pont olyan ahogy a nagy könyvben írva vagyon, na ezért javaslom, hogy aki nem tudja hogy készül nézze meg a nagy könyvet biztos benne a recept.

5 megjegyzés: