Népszerű bejegyzések

2013. október 16., szerda

Dobos torta a gyengébbek kedvéért

A lényeg, hogy tényleg megesküdtem rá én ugyan többet nem csinálok ilyet, hiába is néznek boci szemekkel. Nem és nem. Aztán persze mindig elkezdem. Most is az hajtott, hogy sikerüljön. Hozzávalók: 10 tojás kb. 30 dkg liszt (aki gyanakodna a kb.-s mennyiségre, szólok, hogy később pontosítok) kevés olaj 1 sütőpor 1 zacskó tejszín 1 tábla magas kakaótartalmú csoki 1 zacskó zselatin 20 dkg cukor kakaópor löttyintés rum A titok, hogy 2 tojásonként kell sütni a piskótákat. Én így kezdtem, két tojást pici sóval és két evőkanál cukorral igazán habosra vertem, majd hozzáadtam 2 és fél evőkanál lisztet szépen apránként, majd egy mokkáskanálnyi sütőport és a végén egy pici olajat. Egy piteformába sütőpapírt tettem. A sütő már beröffentve 200 fokra. Az események innen begyorsulnak, mert amíg elmosom a keverő lapátjait meg az edényt majd újabb lapot kreálok addig kész az ami eddig a sütőben volt. Na ez a kör megy hatszor. Igen tudok számolni azért írtam 10 tojást és nem nyolcat, mert bármikor történhet valami gixer, leesik egy lap, vagy egy arra járó ovis ellopja...szal kel az utánpótlás. Krém: a tejszínt a cukor egy részével habbá verjük és elkészítjük hozzá a zselatint. 2 evőkanál zselatint összekeverünk egy deci vízzel és a mikróban 30 másodpercig (habzásig) melegítjük. Az olvasztott csokinkat is most keverjük a tejszínhez a zselatinnal. A puha vajat kikeverjük sok kakaóval és kevés cukorral és pici rummal. Hűtőbe tesszük a tejszínkrémet a vajasat szobahőmérsékleten hagyjuk. Ha a zselatinos szilárdul összekeverjük őket. Szép fényes krémet kell kapnunk. A torta betöltése után szilárdul hiszen a vaj szilárdul a hűtőben. Cukormáz: 10-12 kockacukrot szép karamellesre olvastunk kevés citromlével.A legszebb lapunkat bevonjuk a karamellel. Óvatosan, lenyalni kést, kanalat olyan veszélyes mint a konnektorba-pisilés. Komoly égési sérülés szerezhető. Az igazán éles késünket áthúzzuk a vajon és a szilárduló karamelles lapot kellő szeletre vagdossuk. Hát én itt még nem remekelek, de majd...az is jön. A tortát összeállítjuk, oldalát darált dióval díszíthetjük. E receptet, kellő mennyiségű dobos rajongón teszteltem ahhoz, hogy a visszajelzések azt igazolják, hogy ezt kell megtartani és tökéletesíteni. Itt elnézést is kérek ha megtévesztő lenne, nem ez nem az eredeti recept, de mint írtam megtévesztésig hasonlít. Aki nem hiszi kóstolja meg.

2 megjegyzés:

  1. Dobostorta imádó vagyok, de még nem mertem neki állni. Úgy hogy én egy gyengébb vagyok!!!! Köszi! mentve!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Várom, hogy megírd hogy sikerült! Drukkolok!

      Törlés