Népszerű bejegyzések

2013. szeptember 26., csütörtök

Giuseppe és a Gasztrotróger pizzát süt

Mert ugye ha akad egy szülinapi zsúr, mi mást is lehetne csinálni, mint pizzát. Végy egy kilenc éves ünnepeltet és még vagy 7 társát, két picit és éhes felnőtteket. Továbbá pár kg lisztet és nagy edényeket amiben dagaszthatsz ha hagynak, kb. kg liszthez fél élesztőt és két bögre langyos vizet. Mindegyik "egység" közepére csinálj krátert, tegyél bele 1 ek cukrot és a fél élesztőt, öntsd hozzá az első pohár vizet és röptében keverd össze. Ily formán egy gyors kovászt kapsz. Mikor szép buborékos add hozzá a másik pohár langyos vizet és egy nagylelkű löttyintésnyi olajat. Majd dagaszthatod míg erőd és érzelmi állapotod engedi. Komoly terápiás meló. Közben gondolj a könyörtelen főnödre vagy anyósodra. Mikor kigondolkodtad magadból és a tésztád már szép sima és már nem beszél vissza, tegyél rá egy konyharuhát és hagyd kelni. Amíg ez megtörténik, addig Giuseppe felfűti a kemencét, Te pedig cetliket gyártasz, hogy a sok éhes valamilyen formában, de név szerint jelezhesse milyen feltétet kíván. Biztos hasznos és szép gesztus megkérni a 9-eseket, hogy maguk tegyék fel a pizzájukra amit szeretnének, de kérlek az alapanyagok és az ép elméd biztonsága érdekében ne tedd. Hát jó lelked rajta. Hogy visszacsapjak a tészta ügyéhez, jelzem kb. harminc perc után illik még egyszer átgyúrni, hisz a kemence még úgysem elég meleg. Mivel unatkozol éppen és van még időd, gyúrj be szépen egy-két kenyeret és ne nyafogj azon, hogy de mit is kezdesz vele. A "van"-ból sosincs baj, kemencét meg csak úgy nem ér pár pizza miatt felfűteni. Én itt most nem sorolnék feltéteket, mert ahány pizza annyi féle stb. A kemencében kb 5 perc alatt sül meg a pizza. Hogy milyen lesz? Hát....jobb sok-sok mindennél, de abban a pillanatban mikor eszed, garantáltan úgy érzed majd, hogy mindennél. Azt hiszem Giovanni és Gasztrotróger még sok ilyen galádságot követ majd el mint ez. Aki nem hiszi járjon utána.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése