Népszerű bejegyzések

2012. február 6., hétfő

Zserbó jellegű kalács

Hát kérem ez nem jöhetett volna létre, ha nincs itthon legalább fél kg öreg kalácsom (bolti, biztos azért nem fogyott), negyed üveg barack lekvár, diómaradék a diós tésztáról. Szóval maradékok és nagy lustaság. Mert téli álmot alszunk, dünnyögünk a hóesésre, édességre vágyó fogunkat meg zserbósra hazudott kaláccsal csillapítjuk.

Hozzávalók:

szikkadt kalács
1/2 l tej
csomag vaníliás puding
3 ek cukor
baracklekvár
cukros dió
mazsola
Csokiöntet....nálam tejjel olvasztott étcsoki

Szeleteld fel a kalácsot, keverd el a tejet a pudinggal, cukorral. Mártogasd meg benne a kalácsszeleteket, majd tűzálló tálba mehetnek. A kalácsra lekvár a lekvárra dió, dióra mazsola majd még egy sor kalács. A maradék pudingos tejet én megfőztem a szokott módon. Majd a sütőben sülesztem úgy 30-40 percig. Sütőből kivéve pedig jöhet a tálalás: ő zserbóságára a puding, pudingra öntet. Nagy evőkanállal illik enni, takaróba burkolva, nyugodtan szemlélve a hóesést és közben arra gondolni..........na igen!!! Heuréka! Nem gondolni semmire!:)

3 megjegyzés:

  1. Ez nagyon finomnak tűnik, köszönöm!!! Ki is fogom próbálni, akad hozzá itthon minden. Ráadásul nagyon aranyosan írsz:) Csillagos

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a kedves szavaid!4:)

    VálaszTörlés
  3. Szerintem Te nem csak az Ételt- de az Életet is egyformán imádod, legalábbis az írásod alapján. Tetszik:):):) Az ál-zserbód, isteni találmány!

    VálaszTörlés