Népszerű bejegyzések

2011. október 21., péntek

Szendvics extra




Mondhatni itt az új szerelem. Ahogy írtam eddig nem jutottam már rég, hogy végre foto is készüljön az étekről, az meg tuti volt, hogy nem tudom felrakni. Egy szó mint száz, abban a 10-20 percben amíg idefértem a géphez, azt a leveleim átnézésével és kibickedéssel töltöttem. Addig addig, nézegettem a külömböző hamburger recepteket amíg, neki nem láttam. Aztán kisiklott a történet, mert hát láttam én csodás bagel receptet is. De hogy a manóba csinálhatnék bagelből hamburgert, mi lesz a lyukkal a közepén? Aztán győzött a kíváncsiság és begyurtam a hamburger tésztáját majd jött a forró víz a kopaszra. Na jó fordítva. A lényeg, hogy a végeredmény életem, legpuhább, legfinomabb zsemleformájú bagelét. Kövezzetek meg, de én ezentúl is így fogom csinálni, sőt már most azon jár az agyam, hogy mit márthatnék még pár percre forró vízbe.:)

Na akkor hogy is készűl a "zsemle"?

A kelesztő tálba szórok kb. 10 dkg lisztet és fél élesztőt egy ek cukrot és felengedem langyos vízzel, elkeverem, kb. sűrű palacsinta tészta állagot kapok. Majd hólyagosra kelesztem lefedve. Ha elérte a kívánt állapotot akkor jön hozzá még 30-40 dkg liszt egy ek só, 1 tojás, 5 dkg olvasztott margarin, kb. 1 dl tejföl. Összegyúrom, közepesen lágy tésztát kapok,(pici liszt hintésével nem ragad a kézre, de tudom hogy az még ragad ha tovább gyúrnám), na ekkor meghintem a tetejét liszttel és meg kelni, duplájára. Addig előkészítem a fazék vizet, a tepsikbe belerakom a zsírpapirt, felverek egy tojást, reszelek kevés sajtot, előveszem a szezámmagot.
Aztán jön a fürdő, fél -fél perc oldalanként, lapáttal kihalászom és megy a tepsibe, lekenem a tojással, díszitem. Sütő 200 fok, addig míg nem piros, én azért tűprobálok (kb. 30-40 perc)

Addig amíg sül szépen zöldségeket szelek, és kisütöm az előre pácolt húst, vagy pipiropit sütök (mirelit). Ha minden kész, töltés. Én mondom, már kezdem unni, hogy a héten harmadszok kell csinálni az én édes férjem kedvére és az enyémre természetesen:)

ui.: babóca ma paszírozott cukkinis-kukoricát evett, nehogy lemaradjon a drágám

3 megjegyzés:

  1. Húh, azért nekem nem tűnik olyan unalmasnak :)) No meg a babónak is jó dolga van ám :))

    VálaszTörlés
  2. Ginko, nagyszerű találmány ez a te "Bagel Burger"-ed! :) Nagyon jó dolga van a férjuradnak és a leánykádnak...;)

    VálaszTörlés