Népszerű bejegyzések

2011. október 11., kedd

Baba-táp


Mivel Bianka kérésének/ötletének nem tudok ellenállni, így bevetem magam ha kis időm van idekecmeregni a babatáplálás őserdejébe. Mert ugye egyszerűnek hangzik, kis püré itt, kis kása ott, de hol tüntetik fel a kajásüvegen, hogy vigyázat minden gyerek más, amit egyik szeret a másik utálja. Na és persze van külömbség abban is, hogy meddig anyatejes egy baba és mikortól "tápos". Mert ugye akit az anyatermészet (jelen esetben a tényleges anya) azzal kényesztet, hogy a gyerek 6 hónapos koráig tejcsárdaság van (vagy tovább) az a gyerek naná, hogy inkább cicin lóg holmi naracs/zöld püré helyett. Aki pedig "táp-táp", lásd. Rézi, na ő jobb ha mihamarabb megszokja, hogy az élet és a gasztronómia jóval több mint a fehér, cumisüvegből ömlő csoda. Tehát mi 4 hónaposan elkezdtük. Már majdnem feladtam, mert úgy tűnt sem a barack, sem egyéb nem jó. Közben igazán rájöhettem volna, hogy csak símán meg kell tanuljon kanállal enni, meg kell érezze az ízeket és eme kései felismerés után is még kudarcosnak éreztem az egészet. Közben az Isten tápja nem volt elég, a gyerek csak puffadt-püffedt, mindenhol csak azt kérdezték, hogy mivel etetem, ugye anyatejes. Ilyenkor kicsi szorítást éreztem a torkomban, nyeltem egyet és azt mondtam, nem sajnos három hónapos kora óta nem az. Majd a beszélgetőtárs, mosolyogva hozzátette, nem baj, kis formás. Na itt, néha sírni tudtam volna. Úgy éreztem még nagyobb a nyomás rajtam, hogy minél előbb rávegyem a gyerkőcöt a hozzátáplálás nyujtotta örömökre. Döntő fordulatot hozott a sütőtök. Tádám máris akadt egy amit feltétel nélkül falt. Aztán jött a banán szép fehér/sárga pépes-habos ez is jöhetett bármikor. Innen már szinte rákapott. Most már szinte megeszik mindent ami elébe kerül.

Mai recept: 1/2 cukkini, 1 kis krupli, 1 diónyi hagyma párolás és turimix. Akinek van, tehet bele anyatejet, de lehet finomítani táppal is. Nálunk ma mindkettő elmarad egyszerűen csak a főzőlével hígítom. Reggel banán volt.

ui: most csak ilyesmivel szolgálhatok, mármint baba-kaja a fő téma, de azért ha esetleg bárki kétségbe esne, anya és apa is eszik rendesen, nem maradhatnak ki a szórásból. Már csak azt kéne kitalálni, hogy apát milyen trükkel tudom rávenni, hogy legalább annyi zöldséget, gyümölcsöt egyen mint a hőn imádott lánya.

ui.2: ezt a bejegyzést most úgy írom, hogy a fent említett poronty az ölemben ül, de megunta, hogy a mami nem vele foglalkozik és inkább ráaludt a bal karomra, szóval most már abbahagyom, mert baromi nehéz így írni:::::::::)

5 megjegyzés:

  1. Csodálatos. Mentes is ha majd aktuális lesz :)

    VálaszTörlés
  2. Olyan drága kis babád van!
    Aki benéz hozzám mindenki megcsodálja! Pici édes!!!

    VálaszTörlés
  3. Imádlak Benneteket. Gyönyörűek vagytok. Csak azt nem tudom, eddig miért nem tudtam beírni, remélem most sikerül.

    VálaszTörlés
  4. ....na azé mondom ám ! jó, hogy megfenyegettem ezt a beírókát. Látod, egyből elküldte?! :-))

    VálaszTörlés