Népszerű bejegyzések

2010. augusztus 6., péntek

Hideg idő megleg étel


Persze, eltűntem egy időre és korántsem biztos, hogy vissza tudok állni a rendes kerékvágásba...legnagyobb sajnálatomra. Most ez így van, kevesebb idő jut a legkedvesebb hobbimra. Na persze főzni kell, enni még jobban kell, csak az nem biztos, hogy sikerül idebiggyeszteni minden étel receptjét, fotóját. Próba cseresznye.

Most pedig jöjjön egy olyan eleség ami melengető ebben a nyár végi zimankóban. Ajánlom azoknak akik ennének ilyenkor egy igazi laktató ételt és mégsem szeretnének a konyhában ücsörögni egész nap.

Így kezdődik: menj el piacra irreális módon kívánd meg a savanyú káposztát, a kolbászt és már ott a helyszínen érezd és tudd ebből valami nagyon jó fog kisülni szó szerint. Rongyolj haza, pucolj sebtében krumplit, szurkáld picit meg a kóbászokat, majd öblítsd át a káposztát, vágj egy nagy karéj szalonnát ha lehet húsosat, majd helyezd az alapanyagokat a helyes "kis" gáztepsire. Előmelegített sütőbe betolódik a sok finomság, majd fokozott nyálelválasztás mellett, közbe -közbe locsolgatod a krumplit és a káposztát a kóbász isteni levével na lebuktam zsírjával. A káposztára odaszórhatsz egy babérlevelet, némi borsikafüvet, a krumpli pedig elbír némi sózást is. Kb. 30-40 perc piri-piri után kész a melengető, ha már megkívántam akkor legyen káposztás finomság. Tudom, nem úgy kezdtem, hogy verj be egy pálinkát és közben készítsd oda a rendes söradagokat az asztalra a korsó mellé, de lássuk be nagyfokú álszentség lenne legalább a végén nem megemlíteni, hisz nem csak az ételtől melegszik fel az ember lánya.

4 megjegyzés: