Egy falat, ha becézni akarom akkor falatka, de itt az a kérdés inkább, hogy miből is?! Meséből, élettörténetből, receptből...
Népszerű bejegyzések
-
Már megint egy expressz a meglévő készletek felhasználásával. Értsd: amita kamra adott:)Na mi is ez? Hát currys-szójás-joghurtos csirkemell ...
-
Mindig akad egy olyan nap amikor kedv és idő hiányában valamit össze kell csapni. Most csak úgy mesélek e két remek fogásról ahogy elkészüln...
-
Már megint egy extra gyors vacsora/ebéd, mert ugye már akkora vagyok lassan mint egy fészkére szálló griffmadár. Már csak egy hónap van hátr...
-
Levél Lányomnak! Drága Kicsi lánykám! Ha bármikor kedvezni szeretnél édesapádnak, hát jusson eszedbe, hogy igen-igen szereti a gyomrát. Emlé...
-
Ezt a receptet egy gasztro-portyáról hurcibáltam magammal, jó nehéz volt:) A Drága Viki készített ilyet előző hétvégén....talán. Mindegy is...
-
Van egy régi barátnőm, kettőnk közül ő híres. Összeköt minket a hobbink, neki viszont a munkája is ez a remek tevékenység. Hogy miért merem ...
-
Persze, ha egyedül vagyok, nem csinálok nagy faxnit a vacsorából, de azért a jó ízeket szeretem és szeretni is fogom. Miért kéne zabkásán fa...
-
Teljes neve anyakönyv szerint: Csokis-szedres-szilvás-joghurtos sütemény/fényképezhetetlen Ehhez nem jár külön sztori, csak volt itthon alap...
-
Teljes cím: Nagyon lassan sült oldalas köménymagos házi zsemlével és savanyú káposztával Hogy sorrendet is tartsak, az úgy volt, hogy pár na...
-
A mai a legjobb. Krumplis, kovászos, sörös egyébként fehér kenyér. Elkészítés menete: Előző este 2 kisebb krumplit megfőztem sós ...
2010. augusztus 6., péntek
Hideg idő megleg étel
Persze, eltűntem egy időre és korántsem biztos, hogy vissza tudok állni a rendes kerékvágásba...legnagyobb sajnálatomra. Most ez így van, kevesebb idő jut a legkedvesebb hobbimra. Na persze főzni kell, enni még jobban kell, csak az nem biztos, hogy sikerül idebiggyeszteni minden étel receptjét, fotóját. Próba cseresznye.
Most pedig jöjjön egy olyan eleség ami melengető ebben a nyár végi zimankóban. Ajánlom azoknak akik ennének ilyenkor egy igazi laktató ételt és mégsem szeretnének a konyhában ücsörögni egész nap.
Így kezdődik: menj el piacra irreális módon kívánd meg a savanyú káposztát, a kolbászt és már ott a helyszínen érezd és tudd ebből valami nagyon jó fog kisülni szó szerint. Rongyolj haza, pucolj sebtében krumplit, szurkáld picit meg a kóbászokat, majd öblítsd át a káposztát, vágj egy nagy karéj szalonnát ha lehet húsosat, majd helyezd az alapanyagokat a helyes "kis" gáztepsire. Előmelegített sütőbe betolódik a sok finomság, majd fokozott nyálelválasztás mellett, közbe -közbe locsolgatod a krumplit és a káposztát a kóbász isteni levével na lebuktam zsírjával. A káposztára odaszórhatsz egy babérlevelet, némi borsikafüvet, a krumpli pedig elbír némi sózást is. Kb. 30-40 perc piri-piri után kész a melengető, ha már megkívántam akkor legyen káposztás finomság. Tudom, nem úgy kezdtem, hogy verj be egy pálinkát és közben készítsd oda a rendes söradagokat az asztalra a korsó mellé, de lássuk be nagyfokú álszentség lenne legalább a végén nem megemlíteni, hisz nem csak az ételtől melegszik fel az ember lánya.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Hű mennyeien néz ki
VálaszTörlésAzta, de jól néz ki! Érzem az ízét... :D
VálaszTörlésAz a mondat, hogy verj be egy pálinkát ...
VálaszTörlésJaj de édes vagy!
Köszönöm mindenkinek! Ja és Egészségetekre!
VálaszTörlés