Népszerű bejegyzések

2010. június 8., kedd

Rozsdás-hús


A címszereplőként a rozsdás-húst mutatnám be két kísérőjével: párolt zöldborsóval és natúr törtbúzával. Remek alakítást nyújtottak ma ebédidőben. Mióta érik a borsó a kertben valamibe mindig belecsempészem. Olyan isteni a sok zöld szemecske, cukor édességgel. A törtbúzát meg már nagyon rég szeretem, bármilyen formában de most a nemes egyszerűn tündökölt a tányéron.

A főszereplőről néhány szaftos pletyka következik:

A titka, hogy a remek disznó felmenőktől származó combhúsból készült, melyet vékony szeletekre szabdalt éles penge. Apró darabjai sütés előtt megfordultak rizslisztben és csak ezután került a dinsztelt hagyma-zöldpaprika társaságba. Olyan mulatságot csaptak a magas falú serpenyőben, hogy attól menten pirulni kezdtek. Le is kellett hűteni őket egy fél pohár vízzel. Ezt követően már magukra is lehetett volna hagyni őket. Egy idő után bors, só meg szójaszósz is csatlakozott. Így együtt mulattak kb. 20 percet, addig pont elkészült minden. Kezdődhetett az előadás. Függöny fel! Figyelem! Figyelem! Tányéron a pompás trió! Tessék! Tessék!

4 megjegyzés:

  1. Tényleg guszta, és tetszik a köret is. Már én is nagyon várom a borsót, de nálunk még csak most kezd szemesedni.

    VálaszTörlés
  2. Bianka: Köszi!:) finom volt

    Egycsipet: a borsót, naponta néztem, hogy áll és az első adag annyi örömet szerzett. Az idei az első év, hogy ilyen szép lett...

    VálaszTörlés
  3. Jól néz ki, finom lehet. Tetszik a mulatság :) Sajnos a mi kertünkben egy darabig tó működött, majd mocsár, most meg betonkemény a föld, idén nem hiszem, hogy lesz valami finom benne :(

    VálaszTörlés