Népszerű bejegyzések

2012. március 5., hétfő

Komótos hétvége




Nem mondom, ránk esett a tavasz...minden hozzánk hasonló megrészegült család a hétvégét a szabadban töltöttük. Apa a földeken:)(a pici kertünkben), gyerkőc szintén kint, hadicsellel ketrecben, hisz menni még nem tud, kocsiban kínnal. Anya meg rohangál. Nem marad erő másra csak összedobni valamit.

Töltött csirkemell

2 db szép cici
1/4 kg gomba
2 főtt tojás
1 nyers
1 májkrém, vagy 1/4 kg csirke máj
1 csokor petrezselyem
só, bors, flekken fűszerkeverék
1 nagy fej hagyma
5-6 gerezd foghagyma
1 zsemle bele

A csirkemellet ami még ugye úgy néz ki mint egy szív, kettényiszálom a közepén függőlegesen, így már sajna pajta nem marad más mint két zárt zseb amit rögtön kinyitok, megtöltöm a következő töltelékkel: dinsztelt hagyma, máj, áztatott zsemle, aprított petrus, só bors, nyers tojás. A tölteléket összepiri-piri és megtöltjük a csirkemell-zsebet. Az így megtöltött zsebeket visszafordítjuk alapállásba és zsineg segítségével így is tartjuk a sütés végéig. Állj!! Most jut eszembe előtte megforgatom az olajjal összekevert fűszerkeverékben. Bedobálom az edénybe, hozzá pár egész gombafejet, hagymát, foghagymát. Öntök alá pár dl vizet, lefedem és zsupsz meg a 200 fokos sütőbe. Tény, hogy nem tudom mennyi időre pontosan, mert mint említettem rohangáltam a kintiek és az benti ebéd között, de kb. 1 óra. Ezért a hibáért rögtön megfogadom, hogy legközelebb ha itt a zsongás és mi meg a portán kint tevékenykedünk a gyerek meg ide-oda fut akkor már kint sütök főzök.

A desszert meg eperfagyi volt tavaly óta jégbe zárt bogyósokkal.

Ugye már tényleg tavasz van?:)