Népszerű bejegyzések

2012. május 10., csütörtök

A kedvenc spenótosom

Kedvenc és egyben az egyik legegyszerűbb spenótételemről essék itt pár szó. Nem kell több hozzá, mint 1 nagy maréknyi spenót, 2 tojás, liszt, só stb. Nem írom tovább a hozzávalókat mert a végén mi marad a receptbe? Nos, mondjuk annyi, hogy a spenótot forrázd le, pépesítsd és csusszantsd a masszát egy tálba, adj hozzá annyi lisztet és tojást amennyiből kényelmesen ízlésed szerint jó nokedli tészta lesz. (itt 2 tojgli és annak megfelelő lisztből készül). Főzd ki a leveli béka színű nokedliket, amíg csepeg addig fonnyassz némi húsos szalonnát és ha kellően illatos már az egész lakás akkor dobd rá a "zöldséget" és kanalazz rá némi tejfelt. Ha nem lenne elég zöld és finom már így is akkor konyhai ollóval nyessents rá kevés kaprot. Azoknak akik esetleg félnének ezen ízkombinációtól, esetleg tartózkodnának a kaportól "hisz az a tökfőzelékbe jó csak" és történetesen pl. az anyukám, vagy nem, többnyire nem...szóval a kapor, hogy is mondjam éteri magasságba emeli ezt a csemegét. Hogy mennyire igaz ez, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az első pár falat után hívtam apát, majd anyát és mindenkit aki értékelni tudná ezt a mélyedést a kanálban.:)

5 megjegyzés:

  1. Ez nagyon tetszetős:) Pont gondolkodtam, hogy lehetne-e valami hasonlót készíteni, de lehet csalánnal fogom kipróbálni:))

    VálaszTörlés
  2. Hogy ez nekem még soha sem jutott eszembe ???? pedig a spenót is és a nokedli is óriási kedvencünk. Vasárnap küldöm Apát a piacra friss spenótot venni :)))
    Puszika Nektek. Réka babának külön is egy nagy szeretetpuszika :)))

    VálaszTörlés
  3. Képzeld ! megvan a spenót. Apa ma hozott frisset a piacról. Napokon belül sorra kerül.

    VálaszTörlés
  4. Húúú de frankó! Van is friss spenót a kertben. Most a hosszú 7végén elkészítem .

    VálaszTörlés
  5. Most már csak tavaszig kell várni,a zsenge spenótra. Úgy tudod leírni, hogy megkívánja az ember-lánya! Ha eljön az ideje kipróbálom!:-))

    VálaszTörlés